Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens een zitting van de Kamer op 31 maart. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky sprak de Belgische parlementsleden toe via een videoverbinding.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens een zitting van de Kamer op 31 maart. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky sprak de Belgische parlementsleden toe via een videoverbinding. © BELGA

Federale regering geeft 38 miljoen euro aan steunmaatregelen voor Oekraïne

De federale regering geeft ruim 38 miljoen euro aan diverse initiatieven die verband houden met de Russische invasie van Oekraïne. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag het licht op groen gezet. Het geld komt uit een provisie van 800 miljoen euro die tijdens de laatste begrotingscontrole voor Oekraïne opzij is gezet.

  1. Ouders van vernederde leerling op school in Ninove getuigen: “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis”
    Play
    43

    Ouders van vernederde leerling op school in Ninove getuigen: “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis”

    Jarenlang werden leerlingen met autisme op een school in Ninove vernederd en gepest. Dat kwam aan het licht na onderzoek van de onderzoekscel van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM Nieuws’. Sommigen werden opgesloten in de klas of vastgebonden op hun stoel. Niet alle ouders waren op de hoogte van de feiten, blijkt nu. “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis.”