Premier Alexander De Croo (rechts) en de kerncentrale in Tihange.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (rechts) en de kerncentrale in Tihange. © BELGA/Photo News

Federale regering en Engie hebben princiepsakkoord over verlenging Doel 4 en Tihange 3: “Goede deal voor ons land”

Er is een princiepsakkoord met energieproducent Engie over een verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met tien jaar. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vanochtend bekendgemaakt op Twitter. De bedoeling is om beide reactoren in november 2026 op te starten. “Dit akkoord is een eerste cruciale stap en een belangrijk teken van vertrouwen tussen beide partijen”, aldus de premier. Engie stelt echter dat het om een “niet-bindende intentieverklaring” gaat. 

  1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
    Spaargids.be

    PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

    Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.