Alexander De Croo bevestigde dat het wel degelijk om 100 miljoen euro gaat. Geen 80 miljoen dus.
Volledig scherm
Alexander De Croo bevestigde dat het wel degelijk om 100 miljoen euro gaat. Geen 80 miljoen dus. © Photo News

Federale regering draagt toch 100 miljoen euro bij aan VN-klimaatfonds

België zal dan toch 100 miljoen euro bijdragen aan het Green Climate Fund van de Verenigde Naties. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aangekondigd in de Kamer. Hij deed dat in de marge van het debat over een resolutie met de prioriteiten die ons land zal verdedigen op de komende klimaatconferentie in Madrid.

55 reacties

 • Louisa D'hoedt

  2 jaar geleden
  Wanneer iedereen elektrisch rijdt dan zijn er dus miljarden minder inkomsten voor de regering,wat gaat men dan doen?De elektriciteit zwaarder belasten? Dus ook deze die gebruikt wordt in de woning? Dit wordt dan onbetaalbaar voor ons.
 • albert stroobandt

  2 jaar geleden
  Krijg ik ook geld ik ben in pensioen heb gene eindejaarsuitkering en eco - maaltijdcheques of beter voor al de gepensioneerden. Albert Stroobandt
 • GERY VANDEWALLE

  2 jaar geleden
  Geld toveren...ik zou dat ook graag kunnen!!gery vandewalle
 • Patrick Goebel

  2 jaar geleden
  België is toch rijk genoeg...
 • Polutnik Ronald

  2 jaar geleden
  De politici heeft geen last van duurdere brandstofleveranciers , ook geen last dat alles duurder word . Hun lonen worden stilzwijgend aangepast , en hebben geld genoeg om zonder zorgen alles te betalen..
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.