Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) en premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) en premier Alexander De Croo (Open Vld) © Photo News

Federale regering buigt zich over loonmarge: “Verhoging van de werkbonus kan deel zijn van het compromis”

Nu de 1 mei-koorts opnieuw gezakt is en ideeën zoals een dividendenstop veilig opgeborgen, buigt de federale regering zich over datgene waarover de sociale partners het maar niet eens raakten: de maximale loonmarge van 0,4% en eventuele compensaties. Arbeidseconoom Stijn Baert vermoedt dat een deel van die compensatie zal zitten in het verhogen van de werkbonus, waardoor de laagste lonen netto meer overhouden. “Als zelfs Miranda Ulens (ABVV) daarvoor openstaat, zal het dat wel worden.” Hij legt uit hoe het werkt.

32 reacties

 • eddy van dorst

  2 weken geleden
  Tank en koop alles in Nederland heb dan 20% meer
 • camiel huughe

  2 weken geleden
  Een structurele financiële wet waarbij alle netto-bedrijfswinsten, voorafgaand belastingen dienen opgedeeld worden op (bv) 85% kapitaal- en risicovergoeding en 15% deelname in de winst voor het personeel op basis van ontvangen belastbaar loon/wedde van het boekhoudingsjaar. Elke inbreng, door arbeid of kapitaal zou eerlijk verdeeld worden door allen die aan de winstverwerving meegewerkt hebben. Er zou dan wel een discriminatie voor de werknemer blijven die niet in bedrijfsverlies moet deelnemen
 • johny vanderlinden

  2 weken geleden
  Vandaag zou er toch vergaderd worden over degene die afwezig zijn/waren en toch hun volle wedde doorbetaald krijgen in het parlement, we zijn dat toch niet vergeten zeker?
 • Willy Bogaert

  2 weken geleden
  Verminder asap de belasting op een eerste schijf ,dat is netto voor iedereen en de uitgaven besparen en besparen . Ook voor de pensioenen kan men asap stoppen met de aanslepende crisisbelasting wat schandalig is .Verder alle inkomsten van politiekers ook belasten en geen asociale zelfbediening meer
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  Het bedrag dat vrijgesteld is van belastingen verhogen, de loonkost verlagen en de gepensioneerden wat extra koopkracht geven door de 'tijdelijke' solidariteitsbijdrage uit 1993 EINDELIJK eens af te schaffen!
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm