Ilustratiebeeld.
Volledig scherm
Ilustratiebeeld. © Getty Images

Federale regering bant diesel op basis van soja- en palmolie vanaf 2023

De federale regering doet het gebruik van palmolie en sojaolie voor transport vanaf 2023 in de ban. De ministerraad heeft daarvoor een Koninklijk Besluit van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) vrijdag goedgekeurd.

 1. Buurlanden gaan nauwer samenwerken om verdrinking van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewaking in

  Buurlanden gaan nauwer samenwer­ken om verdrin­king van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewa­king in

  De EU-landen gaan hun samenwerking opvoeren in de strijd tegen smokkelnetwerken die migranten de levensgevaarlijke Kanaalroute opsturen. Dat hebben ze afgesproken tijdens een spoedoverleg in de Noord-Franse havenstad Calais. Tegelijk zal het Europese grensbewakingsagentschap Frontex haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee opvoeren, onder meer via luchtbewaking. Al op 1 december zou er een vliegtuig ingezet moeten worden.
 2. Nederlanders trekken massaal naar België om avondklok te ontwijken: “Het krioelt hier van de Nederlanders!”
  Play

  Nederlan­ders trekken massaal naar België om avondklok te ontwijken: “Het krioelt hier van de Nederlan­ders!”

  In Nederland is zondagavond de avondklok voor het eerst ingegaan. Om 17 uur sluit alles en wordt het sociale leven stilgelegd. Dat is een van de nieuwe maatregelen die de Nederlandse regering nam om de stijgende coronacijfers opnieuw in te perken. Maar de Nederlanders trekken dus massaal naar België: “Zolang het nog kan, gaan we hier in België op café.” Verder vinden ze ook dat de nieuwe regels op niks slaan: “Ze doen alsof Covid-19 na 17 uur niet meer bestaat.”