Themabeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld. © ANP XTRA

Federale politie roept op: “Stop met naaktbeelden van BV’s te delen”

De Computer Crime Unit van de federale politie vraagt iedereen te stoppen met de naaktfoto’s van een aantal mannelijke BV’s te verspreiden. “Het is niet alleen strafbaar, je vergroot er ook het slachtofferschap van die mannen mee”, klinkt het.

 1. Satirische website moet naaktfoto's BV's onmiddellijk verwijderen van rechter
  PREMIUM

  Satirische website moet naaktfo­to's BV's onmiddel­lijk verwijde­ren van rechter

  Op basis van een recent artikel in het gerechtelijk wetboek, dat slachtoffers van sexting beter moet beschermen, heeft de rechtbank het satirische, rechtse weekblad 't Scheldt verboden om nog foto's te verspreiden van drie BV's. De mannen zijn erop te zien in naakte of seksueel provocerende poses. De geanonimiseerde beelden stonden bij een artikel over seksfilmpjes van de drie die momenteel massaal gedeeld worden via WhatsApp, iets waar strenge straffen op staan.
 2. Advocaat Stan Van Samang: “Verspreiden van dergelijke beelden is een misdrijf, ongeacht wie slachtoffer is”
  Showbizz

  Advocaat Stan Van Samang: “Versprei­den van dergelijke beelden is een misdrijf, ongeacht wie slachtof­fer is”

  Stan Van Samang (41) heeft klacht ingediend tegen onbekenden omdat er al enkele dagen naaktfoto’s van hem en twee andere BV’s circuleren via WhatsApp en andere sociale media. Dat melden de advocaten van de zanger in een persbericht. Wie de beelden publiceert en verspreidt, riskeert een dwangsom van 10.000 euro. “Dit komt bijzonder hard aan bij Stan”, zegt advocaat Patrick Hofströsller bij VTM NIEUWS. “Hij heeft dan ook gevraagd om er zeer krachtdadig tegen op te treden.”
 1. Minister Dalle over verspreiding naaktfoto’s van BV’s: “Zij die de beelden verder verspreiden, begaan een misdrijf”

  Minister Dalle over versprei­ding naaktfoto’s van BV’s: “Zij die de beelden verder versprei­den, begaan een misdrijf”

  “De afgelopen weken circuleren er pikante foto’s en videofragmenten van enkele Vlaamse BV’s via het internet. De beelden worden verspreid via WhatsApp-groepen”, zo schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een bericht op zijn website. “De foto’s en video’s behoren tot de privésfeer van deze mensen. Zij die de beelden verspreiden begaan een misdrijf. Het delen van dergelijke foto’s is een misdrijf en dus strafbaar.”
 2. OVERZICHT. Hier staan we in de vaccinatiecampagne, en zo doen ze het in het buitenland

  OVERZICHT. Hier staan we in de vaccinatie­cam­pag­ne, en zo doen ze het in het buitenland

  Deze namiddag zitten de verschillende ministers van Volksgezondheid samen om zich te buigen over een herziening van de vaccinatiecampagne in ons land. Met de toelating om het AstraZeneca-vaccin ook aan 55-plussers toe te dienen, en de mogelijkheid om de interval tussen twee prikken bij Pfizer te verlengen naar vijf weken, moet de campagne eindelijk echt versnellen. Maar waar staan we op dit moment? En hoe doen we het daarmee in vergelijking met het buitenland?
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht