Minister van Justitie Vincent Van ­Quickenborne.
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van ­Quickenborne. © BELGA

Federale overheid gaat buitenlandse investeringen in ons land screenen

De overheid gaat buitenlandse investeringen in belangrijke bedrijven in ons land screenen op mogelijke veiligheidsrisico's. Dat kondigt minister van Justitie Vincent Van ­Quickenborne (Open Vld) vandaag aan in De Tijd en L'Echo.

 1. 135 cyberaanvallen per uur op Belgische economische missie in China

  135 cyberaan­val­len per uur op Belgische economi­sche missie in China

  De economische missie in China is het slachtoffer geworden van massale cyberaanvallen. Dat bevestigt Geert Baudewijns van het bedrijf Secutec, dat gespecialiseerd is in beveiliging tegen hackers. "Het was erger dan verwacht, maar gelukkig waren we voorbereid", klinkt het. De expert die zelf meereisde naar China, registreerde maandagmiddag 135 aanvallen per uur. Buitenlandse Zaken reageert dat ze op de hoogte zijn zonder verdere details te geven.
 2. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
  Gent

  Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

  Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.