BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Federale overheid dan toch niet in shutdown: “Koning gaat vanavond nog ondertekenen”

BinnenlandDe federale overheid gaat vannacht dan toch niet in shutdown. Koning Filip zal vanavond nog de noodbegroting ondertekenen die eerder vandaag werd goedgekeurd in de Kamer. Dat heeft minister van Begroting David Clarinval (MR) gezegd in VTM NIEUWS. De federale kredieten worden hierdoor niet geblokkeerd.

53 reacties

 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Had de effectentaks behouden en die extra uitgave voor de zorg was geen commentaar waard.
 • Denis Stock

  2 jaar geleden
  Mag ook wel met die opslag.
 • Joske Zeeuw

  2 jaar geleden
  Johan, een goed idee. Maar wie moet die wet stemmen? Ze gaan zichzelf niet in de voet schieten hoor.
 • Luc Verberght

  2 jaar geleden
  hou één parlement en er zal veel miserie gespaard zijn minder kosten aan ministers en gebouwen en gemakkelijker te besturen ,voor een klein land hebben we nu veel ministers per inwoners
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Deze premier neemt een loopje me de verantwoordelijkheid. Hij had geen zinkend schip mogen inruilen vooraleer er en oplossing was.
 1. Linkse fracties krijgen steun van Vlaams Belang: shutdown dreigt voor federale overheid

  Linkse fracties krijgen steun van Vlaams Belang: shutdown dreigt voor federale overheid

  Consternatie alom in de Kamer gisteravond. Want wat een routinestemming moest worden over de voortzetting van de noodbegroting - de 'voorlopige twaalfden' - in november en december, draaide uit op een chaotisch schouwspel. Een amendement van de extreemlinkse PVDA rond extra uitgaven voor verpleegkundig personeel voor zowat 400 miljoen euro op jaarbasis raakte goedgekeurd dankzij een wisselmeerderheid met sp.a, PS, Ecolo-Groen en Vlaams Belang. Een shutdown voor de overheid dreigt.