Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld). © BELGA

Federale coronamaatregelen waren goed voor 24,2 miljard euro

De verschillende coronamaatregelen die de federale regering in 2020 en 2021 heeft genomen, hebben tot nu toe 24,2 miljard euro gekost. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) in de bevoegde Kamercommissie heeft bekendgemaakt.

 1. ONZE OPINIE. Ooit wilden we niet alleen de zorg vrijwaren, maar ook onderwijs blijven garanderen. Dat was het uitgangspunt, en dat moet het blijven
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Ooit wilden we niet alleen de zorg vrijwaren, maar ook onderwijs blijven garanderen. Dat was het uitgangs­punt, en dat moet het blijven

  Als een hamster die op een rad loopt en telkens dezelfde struikelblokken tegenkomt. Zo voelt deze pandemie aan. Golf vier is hier en de bekende recepten duiken op, ook voor scholen. Alle kinderen een masker, vindt biostatisticus Geert Molenberghs. Met lange tanden moesten de vijfdes en zesdes in de lagere school dit jaar een masker aan, tot het in september weer uit mocht - toch in Vlaanderen. Maar nu een meerderheid gevaccineerd is, moet het strenger dan het ooit was: allemaal gemaskerd. Van klein naar groot. Een mens zou zijn geloof in vaccins zo nog verliezen en dat is niet nodig. Straks zit een 16-jarige mét mondmasker in de klas, en zonder op café of in het jeugdhuis.
 1. EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeelden die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde
  Play

  EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeel­den die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde

  In de nacht van 25 op 26 oktober 2019 belt Lebbekenaar Jim Cooreman (36) de hulpdiensten. De man vraagt een ambulance, enkel de politie kwam. Enkele uren later ligt zijn levenloos lichaam in een politiecel in Dendermonde, de dokter kan enkel zijn overlijden vaststellen. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen zowel camerabeelden als verslagen en verhoren van Comité P in de zaak-Cooreman in handen. Daaruit blijkt dat bij die fatale nacht toch heel wat vraagtekens bestaan.