Paul Magnette (PS) en Georges-Louis Bouchez (MR)
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette (PS) en Georges-Louis Bouchez (MR) © Photo News

Federale begroting in laatste rechte lijn: deze belastingverhogingen liggen op tafel

PolitiekEen jaarlijks tekort van 23 miljard euro én nieuwe uitgaven om de energiecrisis te bezweren: het dwingt de federale ministers om te zoeken naar vers geld. Belastingverhogingen zijn daarbij niet langer taboe. De aangroeiende lijst doet de spanningen tussen PS en MR oplopen.

106 reacties

 • Jos Brems

  2 maanden geleden
  Grote besparing is mogelijk als het OCMW van de wereld wat minder vrijgevig wordt.
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  Wie gaat de regering stoppen en de stekker er uit trekken ?
 • Koen Van der Schoepen

  2 maanden geleden
  Ik ben het helemaal eens met An VdB! Stop met import van armoede uit gans de wereld en te palperen met alle voordelen uit onze sociale zekerheid. Nooit iets hebben bijgedragen, ook geen recht op sociale ondersteuning! Zo was het vroeger en dat werkte!
 • Jonny Van den Bruel

  2 maanden geleden
  Werken moet minstens 1000 euro per maand aantrekkelijker worden dan niet werken. Het beleid maakt(e) dwaze regels en voordelen. 'Kenners' gebruiken ze. Toen ik directeur was vroegen drie werkvrouwen - die graag op de school waren - om hen af te danken, 'omdat dat financieel veel aantrekkelijker was'. Een werkman deed al het mogelijke om zich te laten ontslaan. Een vijfde verkoos om te blijven werken, omdat ze het heel graag deed, hoewel dit financieel niet oké was. MR heeft gelijk!
 • Johan Planckaert

  2 maanden geleden
  ambtenarenpensioenen plafonneren op max 2500 bruto , ook voor de reeds toegekende, en alle pensioenen op dezelfde wijze berekenen. senaat afschaffen, nog 1 regering in Belgie met max 100 parlementsleden en 10 ministers, kabinetten afslanken, dat zou al vele miljoenen opbrengen.