Fotomontage HLN. Premier Alexander De Croo (Open Vld), Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout en vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS)
Volledig scherm
Fotomontage HLN. Premier Alexander De Croo (Open Vld), Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout en vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) © Belga Photo

Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouderschapsverlof en tijdskrediet van onderhandelingstafel

De federale regering is dit weekend begonnen met een zoektocht naar geld. Veel geld. Niet alleen nemen de energiecris en de torenhoge inflatie een flinke hap uit het budget, premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt uitgaven te kunnen terugdringen. Een voorstel om de volgende twee jaren 150 miljoen euro te besparen door te snijden in het tijdskrediet, het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbrekingen voor ambtenaren is dit weekend al van tafel geveegd. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.

71 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Laat bedrijven een bijdrage betalen voor een eigen steunverzekering voor hulp in slechte tijden. Zoals werknemers ook doen voor hun werkloosheidsverzekering. Dan moeten ze niet voortdurend bij ons komen besparen om ons geld aan ondernemers te geven.
 • bert gorissen

  2 maanden geleden
  Waarom geen taks invoeren op braakliggende bouwgronden. Geld gaat binnenstromen.
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  ok, maar wat zijn de alternatieven dan. Oops, die hebben ze niet zoals gewoonlijk. Groenen en sossen willen alleen maar uitdelen. Misschien wat bijdrukken?
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  De rooie en de groene delen toch zo graag geld uit! De werkende Vlaming zal het ooit wel ophoesten….
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Ze beginnen weer met de zwaksten aan te vallen de gewone man maar belastingen op superwinsten, zwart geld en gesjoemel daar wordt nooit naar gezien, intussen maar geld rondstrooien en de groten uithangen elders.