Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © photo_news

Federaal parket laat broers Farisi arresteren in verband met proces aanslagen Brussel

Het federaal parket heeft de aanhouding bevolen van de broers Smaïl en Ibrahim Farisi, nu de openingszitting van het proces over de aanslagen in Brussel nadert. Dat meldt het federaal parket woensdag volgens de krant Le Soir. De twee zijn de enige van de negen verdachten die op vrije voeten kwamen.

 1. Hoe de terreurcel van 22 maart opgerold werd door een gebruikt oorstokje en een uitgespuwde dadelpit
  PREMIUM

  Hoe de terreurcel van 22 maart opgerold werd door een gebruikt oorstokje en een uitgespuw­de dadelpit

  “De vuilbakken in het schuilhol leegmaken.” Het stond op de to-dolijst van de terroristen die op 22 maart toesloegen in Zaventem en Maalbeek. Maar ze vergaten het en gaven de recherche zo een schat aan DNA-materiaal om de terreurcel op te rollen. Dat blijkt uit de akte van inbeschuldigingstelling voor het proces over de aanslagen in Brussel, die Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS konden inkijken. Daarin staat hoe Mohamed Abrini en co zichzelf verraadden door een gebruikt oorstokje en een uitgespuwde dadelpit.
 2. “Hof van beroep is 5 magistraten kwijt door proces aanslagen”
  Brussel

  “Hof van beroep is 5 magistra­ten kwijt door proces aanslagen”

  Het assisenproces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem, dat op 10 oktober van start gaat, stelt het Brusselse hof van beroep voor heel wat problemen. Zo zal het hof in de negen maanden die het proces zal duren, niet kunnen beschikken over vijf van zijn raadsheren. “Dat terwijl ons hof al met een structurele onderbemanning kampt en de gerechtelijke achterstand al torenhoog is”, zegt persmagistraat Anne Leclercq.
 1. PORTRET. Dit is de nieuwe advocate van Salah Abdeslam: “Het is met gevangenissen zoals met parkeerplaatsen. Hoe meer parkings er zijn, hoe meer auto’s we parkeren”
  PREMIUM

  PORTRET. Dit is de nieuwe advocate van Salah Abdeslam: “Het is met gevangenis­sen zoals met parkeer­plaat­sen. Hoe meer parkings er zijn, hoe meer auto’s we parkeren”

  Salah Abdeslam (32) heeft een nieuwe advocate. In Franstalig België staat Delphine Paci (45) bekend als juridisch zeer bekwaam én militant. Een van haar stokpaardjes: leefomstandigheden van gevangenen aanklagen. En over de vervroegde vrijlating van Michelle Martin had ze ook een uitgesproken mening. “Dat is niet schandalig”, aldus Paci. “Want veroordeelden evolueren.”
 2. "Boem! En het EK is voorbij." Hoe de terroristen van Brussel eigenlijk 75.000 voetbalsupporters viseerden
  PREMIUM

  "Boem! En het EK is voorbij." Hoe de terroris­ten van Brussel eigenlijk 75.000 voetbalsup­por­ters viseerden

  De terroristen die op 22 maart 2016 in Brussel toesloegen, hadden eigenlijk andere plannen. Ze wilden met een vrachtwagen vol explosieven op de menigte inrijden die naar de openingswedstrijd van het EK voetbal kwam. Dat kunnen wij na jaren van geruchten bevestigen dankzij een afgeluisterd gesprek: HLN en VTM NIEUWS konden de akte van inbeschuldigingstelling inkijken voor het proces over de aanslagen in Brussel.