Volledig scherm
© Photonews

Federaal minister van Mobiliteit Bellot (MR) begraaft rijbewijs met punten, Weyts hekelt bochtenwerk

Het rijbewijs met punten komt er niet, of toch niet deze legislatuur. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) beslist, op basis van een studie van VIAS die vandaag is toegelicht in de Kamercommissie Mobiliteit. Zijn Vlaamse evenknie, Ben Weyts (N-VA), reageert scherp. "Als je als politicus niet bereid bent om drastische en onpopulaire maatregelen te nemen, blijf dan ver weg van verkeersveiligheid."

201 reacties

 • Bart Maes

  3 jaar geleden
  Wat een achterlijke klucht weer. Als er 1 domein is waar 200 procent samenwerking vereist is, dan is het wel verkeersveiligheid. Het zal een combinatie van maatregelen moeten zijn,... maar neem actie, besluit, voer in. De teller van verkeersdoden tikt elke dag verder aan...
 • linda thinks

  3 jaar geleden
  rijbewijs met punten is voordelig voor wie zeer weinig rijd wie veel rijd loopt ook meer kans op puntenverlies ,
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Wat kan je verwachten van een Vlaamse dorps politieker. Hetgeen je hebt kan je toch ook niet gebruiken !
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Wat kan je verwachten van een Vlaamse dorps politieker. Hetgeen je hebt kan je toch ook niet gebruiken !
 • jackie hollevoet

  3 jaar geleden
  voor Weyts is het alleen te doen voor de Staats kast en zijn eigen zakken te vullen,zo als zijn 70 per uur wij wonen in een gebied de ene kant van de baan is vlaanderen de andere kant wallonie dus de ene kant mag je 90 rijden de andere kant 70 en dat op de zelfde baan begrijp wie kan
 1. Van Damme wil binnen- en buitenplannen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan”
  30

  Van Damme wil binnen- en buitenplan­nen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan”

  Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten