Selena Ali (links) en Fran De Nyn (rechts) bij hun terugkeer van stage uit Peru. Katje Lee zit op schoot bij Selena.
Volledig scherm
Selena Ali (links) en Fran De Nyn (rechts) bij hun terugkeer van stage uit Peru. Katje Lee zit op schoot bij Selena. © rv

Federaal minister Ducarme in brief aan Ben Weyts: “Euthanasie voor katje Lee is enige optie”

UPDATEDenis Ducarme (MR) als federaal minister bevoegd voor het voedselagentschap FAVV, laat in een brief aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) weten dat euthanasie de enige uitweg is voor ‘Lee’, de kitten die vanuit Peru naar ons land is meegesmokkeld. Dat meldt De Standaard. 

71 reacties

 • Thomas Boulange

  12 maanden geleden
  Regels zijn regels als ze zo graag een kat wil in de dierenasielen zijn er genoeg die wachten op een baasje.
 • Maria Vissers Cools

  12 maanden geleden
  Wat gaat men doen bij vogelpest, varkenspest of dollekoeien ziekte. Dan spreekt men over het afmaken van duizenden dieren.
 • Eddy Vermeulen

  12 maanden geleden
  Laat het katje testen op rabiës en plaats het in quarantaine. Waarom moet het diertje geëuthanaseerd worden en sluit men alle andere opties uit? Selena moet eventueel een straf krijgen, niet het katje. Al begrijp ik de jonge vrouw zeer goed, ze kon Lee in Peru niet achter laten. Dit noemt men dierenliefde.
 • Gino Sinnesael

  12 maanden geleden
  @Paul De Mol: ik kan niet begrijpen dat iemand die vele nationale en internationale regels ivm hondsdolheid aan haar laars lapt, en daardoor een risico schept voor de gezondheid van haar medemens, dit zomaar ongestraft kan. Die regels zijn er niet "zomaar"! Dit is onwettig handelen met voorbedachte rade!
 • Ronny De Clercq

  12 maanden geleden
  In Groot-Brittanië is er in de meeste havens en vliegvelden een quarantainecentrum voor dieren. Er zijn lijsten van transportfirma's die dieren in quarantaine kunnen vervoeren. Nederland heeft een quarantainecentrum. België heeft niks. Een nieuw gebouwd Animal Care Centrum in Zaventem is hier niet op voorzien. Een beetje degelijk bestuur in België zou zeker helpen.
 1. OVERZICHT. Dit besliste het Overlegcomité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus
  48

  OVERZICHT. Dit besliste het Overlegco­mité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn dé vijf richtdata van een heus ‘versoepelpakket’ dat het Overlegcomité vandaag heeft voorgesteld. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Telewerk zal in juli niet langer verplicht zijn, reizen zal kunnen en zelfs festivals vanaf half augustus. Alles weliswaar onder voorwaarden, maar dankzij de versnelde vaccinatiecampagne is de hoop groot.
 2. Van “medisch geheim” via “inschattingsfout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemeester Veerle Heeren
  Sint-Truiden
  113

  Van “medisch geheim” via “inschat­tings­fout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemees­ter Veerle Heeren

  Burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden heeft na de heisa over haar vroegtijdige vaccinatie een week achter de rug die ze allicht zo snel mogelijk wil vergeten. Wat vorige week begon met “medisch beroepsgeheim”, leidde een paar dagen later tot het erkennen van “een inschattingsfout” en eindigde maandagavond met “ontzettend veel spijt.” In de extra online gemeenteraad behield ze het vertrouwen van haar partij (CD&V) en coalitiepartners Open Vld en N-VA. Na afloop kondigde ze alsnog aan tijdelijk een stap opzij te zetten. Een terugblik.
 3. Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”
  Play
  1

  Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”

  De ziekenhuisopnames blijven dalen en dat is goed nieuws, de besmettingscijfers slabakken intussen wat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano. "We kunnen nog steeds eind mei onder of rond de 500 bezette bedden op intensieve zorg uitkomen, een belangrijk doel voor de reeds aangekondigde versoepelingen", verzekerde Van Gucht. Er liggen op dit moment nog 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 711 op intensieve zorg. Het gaat om een daling van respectievelijk 18 en 14 procent op weekbasis.
 4. Plan van de vrijheid? Hier staan we nu met coronacijfers: “Grootste onderscheiding voor vaccinatie bij 65-plussers”
  PREMIUM
  20

  Plan van de vrijheid? Hier staan we nu met coronacij­fers: “Grootste onderschei­ding voor vaccinatie bij 65-plus­sers”

  Na de gelukzaligheid op de terrassen, kregen we afgelopen weekend nog meer traktaties. Een ‘plan van de vrijheid’ met dansen op Tomorrowland en voetbalmatchen met 10.000 man: het is niet niks. Maar waar staan we vandaag met de kern van de zaak: de coronacijfers? Liggen die in de lijn van de verwachtingen? En hoe moeten de verschillende parameters verder evolueren? Een stand van zaken met biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt).
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op