Het opvangcentrum van Fedasil in Zaventem (archiefbeeld).
Volledig scherm
Het opvangcentrum van Fedasil in Zaventem (archiefbeeld). © Lukas

Fedasil opent binnenkort vier nieuwe opvangcentra

Fedasil opent binnenkort vier nieuwe opvangcentra. Het gaat om drie centra in Vlaanderen en één in Wallonië. Dat meldt ACOD-vakbondssecretaris Tony Six.

19 reacties

 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Om boven de kiesdrempel te blijven moeten ze hun stemmen toch ergens blijven halen.
 • Cyriel Van den Eede

  1 maand geleden
  En wie gaat dat weeral betalen ? Wij zijn toch rijke mensen, hé …..
 • Rogé Brouwers

  1 maand geleden
  Daar hebben ze wel geld voor.
 • leen hanssens

  1 maand geleden
  Waarom zoveel in Vlaanderen?
 • Caroline Bonte

  1 maand geleden
  We hebben geen geld meer
 1. Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakantie? Beschermt boosterprik voldoende tegen omikronvariant? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoord
  Play

  Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakan­tie? Beschermt booster­prik voldoende tegen omikronva­ri­ant? Vaccino­loog Pierre Van Damme geeft antwoord

  De omikronvariant wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als “zeer verontrustend" omschreven. De nieuwe variant zou een pak besmettelijker zijn dan de deltavariant en telt enkele opvallende mutaties op het spike-eiwit, het onderdeel van het virus dat herkend wordt door de vaccins. Verder is nog niet veel geweten over de nieuwe variant en dat leidt tot vele vragen. Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft een antwoord.
 2. Experten leggen uit waarom nieuwe variant meest zorgwekkende is tot nu toe
  PREMIUM

  Experten leggen uit waarom nieuwe variant meest zorgwekken­de is tot nu toe

  Een ‘Frankensteinmix’ van mutaties. Zo noemt de topman van vaccinproducent Moderna de nieuwe omikronvariant. Zo mogelijk nog angstaanjagender is dat het algauw enkele weken zal duren voor we weten hoe gevaarlijk omikron écht is. Klopt het dat deze variant veel besmettelijker is en de vaccins kan verschalken? Worden we inderdaad minder ziek na een besmetting? Experten leggen uit wat we op dit moment wél al met zekerheid weten. “Omikron is zonder twijfel de meest zorgwekkende variant tot nu toe”, zegt biostatisticus Tom Wenseleers.