Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Fedasil heeft begrip voor frustraties medewerkers van Klein Kasteeltje

Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft sinds maandagochtend 8 uur een stakingspiket opgetrokken voor de toegangspoort van aanmeldcentrum Klein Kasteeltje om de slecht werkomstandigheden aan te klagen. Fedasil heeft begrip voor de 24-urenstaking van haar medewerkers en erkent dat de limieten van haar werking worden opgezocht.

4 reacties

 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Instroom beperken en probleem is opgelost. Stop met Belgie als OCMW van de wereld te zijn.
 • Renée Schietekat

  1 jaar geleden
  De vraag is, gaat men eindeloos asiel en gelukszoekers blijven opvangen? Is het geen tijd om er eens een stop op te zetten? Ons land heeft in dat opzicht zeker al meer dan genoeg gedaan. Het kan niet eindeloos blijven doorgaan.
 • Viviane Vogels

  1 jaar geleden
  Migranten en vluchtelingen opvangen is goed..maar al die vrijwilligers versta ik toch niet. Die mensen kunnen toch zelf koken en de huisvesting in orde houden. Die hebben ook handen hoor. Net zoals daklozen, geef ze groenten, vlees en aardappelen en laat ze zelf koken, opruimen en afwassen. Leer ze zelfstandigheid.
 • Marc Van Den Berghe

  1 jaar geleden
  Stop die waanzin, het heeft nog nooit nergens gelukt! Je maakt er enkel je eigen bevolking met kapot! Zie wat er aan het gebeuren is, hoe zal het ooit zo mooie België er over pakweg 50 jaar uitzien? Ik maak mij grote zorgen om mijn kleinkinderen, jammer hé?...
 1. Accijnshervorming vanaf 1 april: btw op energie blijft op 6 procent en sociaal tarief wordt afgebouwd
  UPDATE
  173

  Accijnsher­vor­ming vanaf 1 april: btw op energie blijft op 6 procent en sociaal tarief wordt afgebouwd

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de hervorming van de energiefactuur. De btw op gas en elektriciteit blijft permanent op 6 procent, maar in ruil worden er accijnzen op energie geheven. Ook wordt het uitgebreid sociaal tarief per kwartaal afgebouwd en is er een akkoord over de lagere voorschotfacturen voor energie. De regering houdt wel een noodrem bij de hand als de prijzen weer zouden stijgen. Volgens de berekeningen van de regering komt de kostprijs uit op 34 miljoen euro.
 2. Magnette oogst kritiek met uitspraken over Vlamingen en Walen: “Zo bewijst hij dat hij ongeschikt is als premier”
  13

  Magnette oogst kritiek met uitspraken over Vlamingen en Walen: “Zo bewijst hij dat hij ongeschikt is als premier”

  PS-voorzitter Paul Magnette oogst stevige kritiek na een interview met het weekblad Dag Allemaal. Dat Magnette onlangs verklaarde dat hij na de verkiezingen bereid is het premierschap op te nemen als zijn partij daarvoor het plebisciet van de kiezer krijgt, heeft daar wellicht veel mee te maken. Ondertussen heeft Magnette op Twitter verkondigd dat hij verkeerd begrepen is.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.