Telefacts
Volledig scherm
PREMIUM
© Telefacts

Faroek trekt op onderzoek naar drugsgeweld: “In Colombia staat op Europese kaart één rode vlek: Antwerpen”

Vanwaar komt het drugsgeweld in Antwerpen? En waarom krijgt de politie het maar niet onder controle? Reporter Faroek Özgünes zoekt het uit voor ‘Telefacts NU’, dinsdag om 21.45 uur op VTM. Hij gaat daarvoor exclusief mee op patrouille in de gepantserde voertuigen van Operatie Nachtwacht, de grootste politieactie in 20 jaar in de stad. Daarnaast trekt hij ook naar de jungle van Colombia, vanwaar de cocaïne verscheept wordt. “Hoge hekken in de haven houden smokkelaars niet tegen, dat heb ik zelf gezien.” Zijn analyse.

9 reacties

 • Anne Vande Veegaete

  12 maanden geleden
  Telefacts - Operatie coke. Alweer, althans volgens de aankondiging op VTM, een zoveelste reportage over het kweken, verwerken, verhandelen enz. van cocaïne. Plus alle mogelijke misdadige uitwassen van die handel. Waarom nooit eens een reportage over wie écht de oorzaak is van al die miserie: de uiteindelijke gebruikers van die cocaïne! Zij, en enkel zij, zijn diegenen die verantwoordelijk zijn voor al die wantoestanden, toch?
 • Ronny Steyaert

  12 maanden geleden
  Is een veel grotere vlek dan Antwerpen alleen, vlek strekt zich wel uit tot Gent en omstreken en die palen aan Nederland.
 • Joan Vliegen

  12 maanden geleden
  Ja logisch. Antwerpen is de eerste en grootste haven voor de scheepvaart dat over de oceaan komt. Er zijn miljoenen wanhopige mensen wereldwijd die liever hun vrijheid en leven riskeren met een risico voor een hoop geld. Voor iedere kilo gevonden komen er wrs 10000 langs u door. Er staan hopen meer waaghalzen klaar als politie. Men zou zich beter bezighouden met binnenlandse controleerbare kleinere criminaliteit ja zoals hou de straten veilig een drugvrije stad langs een haven is een utopie.
 • George Verbeek

  12 maanden geleden
  Zolang er vraag is zal er aanbod zijn. Hoe harder men optreed tegen drugs, hoe meer macht gewapende kartels krijgen, hoe meer er te verdienen valt. De oorlog tegen drugs is fout en kan niet gewonnen worden. Men moet drugs reguleren en in goede banen leiden, dat is de enige oplossing.
 • Frans Roosen

  12 maanden geleden
  Dat bdw zich hier maar op focust. Dan heeft hij meer dan genoeg werk!
 1. Drugsmaffia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtoffer door Nederlandse politie bevrijd
  Oostende
  8

  Drugsmaf­fia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtof­fer door Nederland­se politie bevrijd

  Een 23-jarige man uit Oostende is door de Nederlandse politie bevrijd nadat hij in de kuststad ontvoerd was door de drugsmaffia. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen aan HLN. Drie ontvoerders, leden van een Deense bende, reden met hun geknevelde slachtoffer naar Nederland. Daar greep de politie in om erger te voorkomen. Eén verdachte verscheen intussen voor de Brugse raadkamer, maar beroept zich op z’n zwijgrecht.
 2. Eerste zedenhond van federale politie kan sperma lokaliseren
  Play
  PREMIUM

  Eerste zedenhond van federale politie kan sperma lokalise­ren

  De federale politie heeft vandaag de eerste Belgische zedenhond voorgesteld bij de Directie Hondensteun, in de Vlaams-Brabantse gemeente Linter, onder meer in het bijzijn van Vincent Van Quickenborne (Open Vld), minister van Justitie. Het korps zal vanaf heden de hond voornamelijk inschakelen bij zedenfeiten én wanneer de technische ondersteuning ontoereikend blijkt. Dat de viervoeter bijvoorbeeld in staat is om een minimale hoeveelheid sperma te lokaliseren, zal van grote meerwaarde zijn om toekomstige zedenzaken op te lossen.
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.