Faroek Özgünes: “Sihame El Kaouakibi werkt niet mee”

In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude door Sihame El Kaouakibi (34) zijn er vanmorgen verschillende huiszoekingen uitgevoerd. De onderzoeksrechter heeft de boekhouding en computerbestanden in beslag laten nemen. Dat bevestigt het Antwerps parket. In VTM NIEUWS geeft gerechtsjournalist Faroek Özgünes meer informatie over de zaak: “Sihame El Kaouakibi werkt niet mee”.

 1. EMA laat 17 miljoen geblokkeerde vaccins van J&J vernietigen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

  EMA laat 17 miljoen geblokkeer­de vaccins van J&J vernieti­gen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

  De geblokkeerde loten van het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) worden niet meer vrijgegeven en moeten worden vernietigd. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Er wordt niet meegedeeld om hoeveel loten het precies gaat. Volgens Noël Wathion, de nummer twee van EMA, moeten in heel Europa 17 miljoen dosissen in de vuilnisbak, waaronder 2,4 miljoen die opgeslagen lagen in Beerse. Dat zegt hij aan de krant De Tijd. In de VS moeten 60 miljoen dosissen worden weggegooid, meldt The New York Times. De impact op de Belgische vaccinatiecampagne is nog niet bekend.
 2. Lachaert opent debat politieke vernieuwing na Sihamegate: plafond op campagnegeld, gedaan met lijststem en opvolgers verdwijnen
  PREMIUM

  Lachaert opent debat politieke vernieu­wing na Sihamegate: plafond op campagne­geld, gedaan met lijststem en opvolgers verdwijnen

  “Hoe baanbrekend zijn de wetsvoorstellen waarmee Egbert Lachaert de politiek wil vernieuwen? Bij haar aantreden had de Vivaldi-regering de mond vol van politieke vernieuwing, maar in de praktijk is er nog maar weinig van in huis gekomen. Nu voegt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert de daad bij het woord door wetsvoorstellen in te dienen: over de lijststem, de opvolgers... “Een eerste pakket”, zegt hij. Carl Devos wikt en weegt.