Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Faroek over eerste procesdag Bart De Pauw: “Verdediging maakte duidelijk dat hij een seriestalker is”

De eerste dag van het stalkingsproces tegen Bart De Pauw (53) is afgelopen. Vandaag kwamen de advocaten aan het woord van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden en ook de openbare aanklager nam het woord. Die laatste “was bijzonder hard voor Bart De Pauw,” zegt VTM-gerechtsjournalist Faroek Özgunes. 

 1. Wat betekent de vierde coronagolf nu precies? “Op piek zullen 400 à 600 bedden op intensieve bezet zijn”
  PREMIUM

  Wat betekent de vierde coronagolf nu precies? “Op piek zullen 400 à 600 bedden op intensieve bezet zijn”

  We hebben het vermaledijde woord maanden niet gehoord, leken er voorgoed van af, maar daar is het weer: coronagolf. Nummer 4 is gearriveerd. Of we dat nu willen of niet. Maar wat betekent die vierde golf precies? Stijgen overal en bij iedereen het aantal besmettingen? En hoeveel bedden moeten we op intensieve vrijhouden? “Zeg nooit nooit, maar we verwachten geen piek zoals tijdens vorige golven.”
 2. “Je zag er smoking hot uit. Ik zou je willen neuken”: voor deze sms’jes moet Bart De Pauw zich volgende week verantwoorden voor rechtbank
  PREMIUM

  “Je zag er smoking hot uit. Ik zou je willen neuken”: voor deze sms’jes moet Bart De Pauw zich volgende week verantwoor­den voor rechtbank

  De correctionele rechtbank van Mechelen buigt zich woensdag en donderdag over het dossier van televisiemaker Bart De Pauw. Hij wordt beschuldigd van het belagen van minstens 13 vrouwen met wie hij samenwerkte door hen ongewenst seksueel getinte berichten te sturen. Bij enkele vrouwen kwam hij ook naar hun thuisadres. Uit een eerdere reconstructie van het actualiteitenmagazine ‘Telefacts Nu’ over de zaak bleek al welke sms-conversaties, waarvan de transcripties hieronder staan, De Pauw over en weer stuurde met actrices Ella-June Henrard en Lize Feryn. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert De Pauw een maximumstraf van twee jaar cel. “Was ik niet heel erg stout gisteren?”