BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Farma Files. Topvrouw kabinet-De Block nu directrice bij farmabedrijf

Schurkt het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) te dicht tegen de farma-industrie aan? De vrouw die vier jaar lang een cruciale rol heeft gespeeld in het geneesmiddelenbeleid, is recent zelf aan de slag gegaan bij een farmabedrijf. Het roept vragen op. De Block bijt van zich af: “Je kan overal spoken zoeken.”

207 reacties

  • Francois Van Mol

    3 jaar geleden
    quid pro quo , Je kijkt hier toch los doorheen. Trouwens politiek heeft nooit met goede moraal te maken. Waarom trouwens moeten die openbare bestedingen weeral geheim zijn? Men houd het volk echt voor idioten.
  • Prisoner 24601

    3 jaar geleden
    @Albert De Vries: inderdaad, je kan niet verhinderen dat mensen met kennis in de sector blijven werken, MAAR dat er geheime contracten gesloten worden tussen een kabinet of overheid en een bedrijf en dat zelfs Rekenhof of parlement hier geen inzage in heeft, is schandalig ! Dat zulke contracten uiteindelijk gesloten worden door 1 enkele persoon ook, waarom zit beslist hier geen commissie over ?
  • Yves Van Rossem

    4 jaar geleden
    Dit noemen ze belangenvermening zeker om niet het woord "corruptie" in de mond te nemen. Vraag die men moet stellen is: de beslissingen die ze heeft genomen voordat ze haar overstap heeft gedaan. Waren deze in het belang van het land of was dit al in het vooruitzicht van haar verdere "carriere" ? Nu eerlijk gezegd dit is zeker nog niet het ergste geval dat ik ken. Ik ken nog straffere verhalen die de staat (en hun burgers) miljoenen hebben gekost ...
  • Vincenzo Mussi

    4 jaar geleden
    @ Dave Janssens De CEO van Damhert speelt niet met overheidsgeld. Want geen enkel product in hun gamma valt in de terugbetalingsregel. Dus zij kan perfect functioneren. Het bedrijf waar de assistent van De Block nu werkt, hebben enkel producten in terugbetaling. Dus lees wel met overheidsgeld.
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    "Want alle contracten die in de ‘Werkgroep Artikel 81’ worden gesloten, zijn strikt geheim. Zelfs het parlement en het Rekenhof krijgen geen inzage." En Maggie, wil Open-VLD nog stemmen in mei ? Zo ja, dan moeten die geheime contracten nu openbaar gemaakt worden want nu is er rook en waar rook is... en op een "rokende" partij gaan we dus al zeker niet stemmen
  1. Politieke crisis in Franstalig België: dreigt PS de regering met MR op te blazen? “Een manier van politiek bedrijven à la Trump”
    30

    Politieke crisis in Franstalig België: dreigt PS de regering met MR op te blazen? “Een manier van politiek bedrijven à la Trump”

    De Franse gemeenschapsregering is in crisis. De mogelijke invoering van een masteropleiding geneeskunde aan de universiteit van Bergen zorgt al weken voor verdeeldheid binnen de meerderheid van PS, MR en Ecolo. PS-voorzitter Paul Magnette herhaalde vandaag zijn dreigement om een wisselmeerderheid te gebruiken om de Franstalige liberalen buitenspel te zetten. De regering ging normaal vandaag een oplossing zoeken, maar minister-president Pierre-Yves Jeholet (MR) heeft het crisisberaad uitgesteld vanwege “de uitspraken van de PS-leider”. Dreigt de regering een jaar voor de verkiezingen te vallen?
  2. Nu ook in regering spanning over Delhaize: “Dit is wild kapitalisme”
    PREMIUM
    Politiek
    157

    Nu ook in regering spanning over Delhaize: “Dit is wild kapitalis­me”

    Terwijl de bedrijfsleiding van Ahold-Delhaize de uitverkoop van 128 Delhaize-winkels doorduwt, vecht de vakbond om haar machtspositie niet te verliezen. Ook de politiek roert zich: de socialisten springen in de bres: “Dit is economisch geweld.” Ze stellen voor om de arbeidswet te verstrengen, tot afgunst van de liberalen. CD&V tikt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op de vingers: hij aarzelt om een sociaal bemiddelaar aan te stellen.
  1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
    Spaargids.be

    Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

    Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.