Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Familieleden meer betrokken bij levenseinde dementen

Bij meer dan de helft van de mensen met dementie gaat een medische beslissing vooraf aan het overlijden, vaak na overleg met familieleden. Dat concluderen onderzoekers van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (VUB-UGent), zo schrijven De Standaard en het Belang van Limburg.

2 reacties

 • Maria Wijnants

  2 jaar geleden
  Dementie in de laatste fase is mensonwaardig. Ga maar eens langs in de afgesloten afdeling bij dementerende. Dat leven wens je niemand toe want dat is alleen maar verdriet voor dementerende en familie.
 • Piet Van Buggenhout

  2 jaar geleden
  Erg, heel erg, dat er slechts in "licht toenemende mate" rekening wordt gehouden met een vooraf uitgesproken verzoek van de patiënt zelf.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.