Familie van Kevin (29) uit Lommel wil meer informatie: “Wij staan totaal in de kou”

De familie van Kevin Janssen uit Lommel wil meer informatie over het onderzoek en heeft nu een advocaat onder de arm genomen. De 29-jarige Kevin werd in Lommel door een groep tieners in elkaar geslagen. Het zinloos geweld tegen de jongeman met een mentale beperking laat niemand onberoerd. Er komen uit heel het land steunbetuigingen voor Kevin. 

  1. Corinne verloor haar twee dochters bij twee verschillende verkeersongevallen in amper twee jaar tijd

    Corinne verloor haar twee dochters bij twee verschil­len­de verkeerson­ge­val­len in amper twee jaar tijd

    Twee verkeersongelukken verscheurden de familie van Corinne in amper een paar jaar tijd. In 2017 verloor de Waalse vrouw, haar jongste dochter, moeder van twee bij een ongeval. Twee jaar later sloeg het noodlot opnieuw toe: ook haar oudste dochter Laëtitia (30), moeder van vier, verongelukte op de weg. “Ik was aan het bellen toen er plots een politiecombi arriveerde. Ik wist meteen hoe laat het was en ben ingestort”, vertelt Corinne aan RTL Info.
  2. Federale regering wil meer inclusiviteit en veiligheid voor LGBTQI+-gemeenschap

    Federale regering wil meer inclusivi­teit en veiligheid voor LG­BTQI+-gemeen­schap

    België gaat inzetten op maximale inclusiviteit en veiligheid voor mensen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Dat blijkt uit het ‘federaal actieplan voor een LGBTQI+-friendly België’. Het plan - dat op de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) door onder meer premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz werd voorgesteld - bevat in totaal 133 maatregelen die tegen 2024 moeten worden uitgevoerd.