Oliviers zus Nathalie Vandecasteele en woordvoerder van de familie Olivier Van Steirtegem tijdens een persconferentie in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Oliviers zus Nathalie Vandecasteele en woordvoerder van de familie Olivier Van Steirtegem tijdens een persconferentie in Brussel. © Photo News

Familie Olivier Vandecasteele vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal

De familie van Olivier Vandecasteele, de Belgische humanitair medewerker die al negen maanden in een Iraanse cel zit, vraagt dat de Belgische overheid snel actie onderneemt om de man vrij te krijgen. Ze doet dat daags nadat het Grondwettelijk Hof het verdrag heeft geschorst dat een ruil tussen Belgische en Iraanse gevangenen mogelijk maakt.

8 reacties

 • Conrad Croonen

  2 maanden geleden
  Hoe kom je ebij om naar dergelijke landen te gaan? Met een ruil is niemand daar nog veilig, want er zullen er nog volgen dan, maar die terrorist komt zo toch ook vrij, dus iets vroeger, wat maakt het uit. Laat het een les zijn om in dergelijke landen weg te blijven, help de mensen hier.
 • Jan Servaege

  2 maanden geleden
  Jan Wybo heeft gelijk !!
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Ik vind een persoon die zich constructief inzet voor anderen belangrijker dan een terrorist die een poging tot een aanslag heeft gedaan. Vasthouden aan principes is heel nobel en ook noodzakelijk, maar er zijn grenzen.
 • Peeters Francis

  2 maanden geleden
  Een minister of politieker zal zelden moeite doen voor 1 persoon, dat kreeg ik toch te horen toen ik een vraag stelde.
 • Danny De paepe

  2 maanden geleden
  Wie vrijwillig zijn gat verbrand, moet op de blaren zitten. Niet ons op kosten jagen.
 1. Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”
  58

  Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, staat niet te springen voor de vijftien nieuwe Vlaamse regio’s die gisteren werden goedgekeurd door het parlement. Die vormen een administratieve laag tussen gemeentes en provincies. Ze dienen voornamelijk voor samenwerkingsverbanden als politie, brandweer, maar ook bijvoorbeeld bibliotheken, afvalophaling en zwembaden. “Ik voel dat dit de voorbode is voor gedwongen fusies”, zegt Dedecker over de regio’s bij HLN LIVE. “Dat is een andere discussie”, repliceert bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) in de studio.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.