Familie Olivier Vandecasteele vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal: “We kunnen geen drie maanden meer wachten”

De familie van Olivier Vandecasteele, de humanitair medewerker die al negen maanden in een Iraanse cel zit, vraagt dat de Belgische overheid snel actie onderneemt om de man vrij te krijgen. Ze doet dat daags nadat het Grondwettelijk Hof het Belgisch-Iraans verdrag heeft geschorst in zoverre dat de overbrenging van de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi naar Teheran mogelijk had moeten maken. “Vanaf nu houden we de Belgische overheden mee verantwoordelijk voor het lot van Olivier”, klinkt het.

15 reacties

 • jan boden

  2 maanden geleden
  Onze overheid en snel in 1 zin, dat gaat nooit lukken.
 • John Lux

  2 maanden geleden
  Het kan toch niet dat men een terrorist ruilt voor een andere gevangene. Dat Olivier in hongerstaking is, is zijn keuze
 • Axel Italis

  2 maanden geleden
  We kunnen de familie begrijpen maar... Heer Vandecasteele is WEL vertrokken (privéredenen??) naar Iran ongeacht een NEGATIEF reisadvies van de dezelfde overheid. Als men je duidelijk zegt " blijf daar weg " doe dat dan! De ruil terrorist gaat zeker terug slachtoffers maken als blijkt dat ze hem vrij krijgen door gijzelaars te nemen van het land dat hem vasthoudt. We hebben in België gekozen voor een grondwettelijk hof, respecteer dan hun schorsing. Zo vermijd je nieuwe slachtoffers!!
 • Yves Kempeneers

  2 maanden geleden
  Persoonlijk vind ik het erg dat deze ginder in isolatie zit , maar als men niet naar zo’n land gaat kan dit niet gebeuren . België zal het wel oplossen .
 • Elke Celis

  2 maanden geleden
  Hoe zit het dan met het gesprek met de eerste minister, de minister van Justitie en de minister van Buitenlandse Zaken?! Reacties vanuit de regering sinds de "deal" werd gemaakt en uiteindelijk afgevoerd...? Waarom wordt hier zelden of nooit kort op de bal gespeeld?!
 1. EXCLUSIEF. Wij spraken de eliteagenten die naaktfouilles terreurproces doen. “Salah en co lachen ons uit in ons gezicht”
  PREMIUM
  164

  EXCLUSIEF. Wij spraken de eliteagen­ten die naaktfouil­les terreurpro­ces doen. “Salah en co lachen ons uit in ons gezicht”

  Zélfs hun vrienden weten niet wat hun precieze job bij de politie inhoudt. Dat is: gevangenen van en naar het terreurproces brengen — én naakt fouilleren. Voor één keer doorbreken de eliteagenten het stilzwijgen. Wij spraken het team dat de gevaarlijkste gedetineerden van het land op de achterbank van hun gepantserde wagens vervoert: van crèchedoder Kim De Gelder over serieverkrachter Marc Dutroux tot drugsbaron Flor Bressers. “En toch blijven we Salah Abdeslam ook als mens zien.”
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.