Louhan en Leyla lieten het leven bij het zware ongeval in Moeskroen.
Volledig scherm
PREMIUM
Louhan en Leyla lieten het leven bij het zware ongeval in Moeskroen. © VTM - RV

Familie Louhan (8) en Leyla (4) zweeft tussen woede en verdriet na dodelijk ongeval bij achtervolging: “Ze zijn nu twee prachtige sterren aan de hemel”

“Je gaat toch niet gaan racen met de kinderen op je achterbank”, zegt tante Nathalie Tielmans woedend. Haar neefje Louhan (8) en haar nichtje Leyla (4) kwamen zaterdagmiddag om bij een ongeval in Moeskroen, in de provincie Henegouwen. De kindjes zaten achteraan in de auto, toen hun stiefvader A.V. (38) na een eerste botsing en woordenwisseling, de achtervolging inzette op een zwarte Volkswagen. Vier minuten later knalden ze tegen een verlichtingspaal, de kinderen waren op slag dood. De andere bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, zondagavond werd een man uit Tourcoing opgepakt.

67 reacties

 • Filiep Lapeire

  2 maanden geleden
  Nu later op de dag verneem ik dat de (verdachte) in Tourcoin opgepakt is door de Franse politie zonder rijbewijs en de papieren van d wagen niet in orde ( het zal wel de verzekering zijn die ontbreekt). Maar ja in de hele Europees Unie is Justitie een klucht geworden voor misdadigers en als ze al eens moeten zitten lijkt het haast meer op een luxe hotel dan op en gevangenis.
 • Frans Van Hoyweghen

  2 maanden geleden
  Dat hij achter de andere wagen gaat en de nummerplaat noteert ok maar er toch niet voorbij willen om met de mannen te praten zeker.
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Achteraf kritiek uiten is gemakkelijk, je weet nooit hoe je zelf in die situatie zou reageren
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Als Justitie daders vindt, dan worden deze nooit zo hard gestraft als de nooit vergoede slachtoffers!
 • Ro de schryver

  2 maanden geleden
  Beste mensen de stief papa zal dat zeker niet gewild hebben. Ik keur zijn gedrag niet goed maar we kennen de achtergrond niet misschien wilde hij de nummerplaat hebben. Wie weet? Hij was onvoorzichtig maar de moordenaars zaten in de andere auto vermoed ik. Sterkte aan de familie en veroordeel niet wie weet doen we hetzelfde?
 1. Steven van Gucht: “Plan voor versoepelingen haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend. Percentage positieve testen in geen maanden zo hoog”
  26

  Steven van Gucht: “Plan voor versoepe­lin­gen haalbaar, maar zeker niet vanzelf­spre­kend. Percentage positieve testen was in geen maanden zo hoog”

  Het plan voor toekomstige versoepelingen dat het Overlegcomité deze week voorstelde is “haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend”. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing van het Crisiscentrum over de epidemiologische situatie in ons land. Hij gaf ook mee dat het percentage positieve coronatesten in geen maanden zo hoog was.
 2. Burgemeester Moeskroen zwaar aangedaan na dodelijk ongeval met twee kindjes na achtervolging: “Een drama, er zijn geen woorden voor”

  Burgemees­ter Moeskroen zwaar aangedaan na dodelijk ongeval met twee kindjes na achtervol­ging: “Een drama, er zijn geen woorden voor”

  Brigitte Aubert, de burgemeester van Moeskroen, had het zichtbaar moeilijk toen ze voor de camera van VTM Nieuws reageerde op het vreselijke verkeersongeval dat gisteren plaatsvond in haar gemeente en waarbij twee kinderen van vier en acht om het leven kwamen. “Het is een ware catastrofe wat hier gebeurd is”, zei Aubert. De fatale crash volgde op verkeersagressie.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren