Familie jongste verdachte (14) in verkrachtingszaak leeft ondergedoken: “Doodsbedreigingen gekregen”

De familie van de jongste verdachte (14) van de groepsverkrachting in Gent moet onderduiken wegens doodsbedreigingen. Dat meldt de advocaat van de tiener aan VTM NIEUWS. Hij roept op tot redelijkheid en vraagt om het gerecht zijn werk te laten doen. “Hun adres en naam staan op het internet. Er moet maar een gek rondlopen die iets doms wil doen”, zegt meester Marc Schollier.

 1. Ook ex van slachtoffer betrokken bij groepsverkrachting, familieleden van verdachten worden bedreigd: "We durven niet meer buiten te komen"
  PREMIUM

  Ook ex van slachtof­fer betrokken bij groepsver­krach­ting, familiele­den van verdachten worden bedreigd: "We durven niet meer buiten te komen"

  Bij de gruwelijke feiten in Gent, waarbij een veertienjarig meisje aangerand werd, is ook het ex-liefje van het meisje betrokken. Dat is bevestigd aan onze krant. Haar ex en vier andere jongemannen uit Gent hadden het meisje aangerand, gefilmd en de beelden verspreid. Het slachtoffer stapte enkele dagen later uit het leven nadat ze het filmpje te zien kreeg. Intussen is een ware heksenjacht ontstaan op de verdachten en kregen hun families doodsbedreigingen. “We durven niet meer buiten te komen”, klinkt het.
 2. Almaci (Groen) haalt snoeihard uit in PFOS-dossier: “Hoe meer De Wever ‘own your shit’ zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit”
  153

  Almaci (Groen) haalt snoeihard uit in PFOS-dos­sier: “Hoe meer De Wever ‘own your shit’ zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit”

  Groen-voorzitster Meyrem Almaci heeft in een lange Facebookpost antwoorden geëist op een hele reeks vragen in het PFOS-dossier. Ze haalde daarbij nog eens uit naar onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die zondag had gezegd dat ook het gemeentebestuur van Zwijndrecht op de hoogte was van de vervuiling in de bodem. “Groenen aanvallen als het op milieuvervuiling aankomt, dat is dubbel winst, nietwaar? Ik sta niet toe dat onze integere bestuurders onder de bus worden gegooid.”