Vlaams parlementslid en Vlaams Belang-kopstuk Guy D’haeseleer deelde bovenstaande foto van afval met een merkwaardig bijschrift.
Volledig scherm
Vlaams parlementslid en Vlaams Belang-kopstuk Guy D’haeseleer deelde bovenstaande foto van afval met een merkwaardig bijschrift. © RV/BELGA

Fake news: Vlaams Belanger viseert migranten met foto, maar huisvuil ligt er nog door staking

De Brusselse vuilnisophalers voerden een week lang actie en daardoor stapelde het afval zich in bepaalde buurten op. Toch deelde Vlaams parlementslid en Vlaams Belang-kopstuk Guy D’haeseleer een foto van afval met een verwijzing naar “inburgeringscursussen die niet echt een succes zijn”. Zowel op Twitter als Facebook lokt zijn post felle reacties uit.

121 reacties

 • Joske Vermeulen

  1 jaar geleden
  Fake news ? Kom maar eens kijken in de (gezellige) buurten in Antwerpen. En je moet dan heus niet wachten op een staking van de vuilnismannen hé. Maar de linkse meute ziet en ruikt dat niet.
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Fake news dat word toch al 40 jaar verkondigt elke verkiezing,de belastingen mogen niet verhogen de schuld moet afgebouwd worden de files de pensioenen de invaliden de hulpbehoevende meer werkgelegenheid.En na 40 jaar is er niks veranderd alleen de belastingen zijn jaar na jaar verhoogd en de staatsschuld verhoogt elke minuut.Bedankt trado leugenaars.
 • Paul picavet

  1 jaar geleden
  Weer een mooie uitleg door die mNipulerend ministers en burgemeesters. Als .e to h .azr op de Vlas.se nek kan zitten.
 • jos duriau

  1 jaar geleden
  Fake nieuws is nu mode geworden , speciaal bij vlaams blok en nva.
 • Christa Demets

  1 jaar geleden
  Zo zet je toch geen vuilnis buiten? Tis toch niet de bedoeling dat de vuilnismannen zelf alles bijeenrapen. En dan nog. Als er om 1 of andere reden geen ophaling is, dien je uw vuiligheid terug binnen te nemen en de volgende keer mee te geven. Beetje respect mag wel.
 1. Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”
  94

  Initiatief­ne­mers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieont­plooi­ing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

  Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.
 2. Na fake news over “moedige trucker” bij wegblokkering “in Calais”: #hoaxenalsVB trending op Twitter
  UPDATE

  Na fake news over “moedige trucker” bij wegblokke­ring “in Calais”: #hoaxenals­VB trending op Twitter

  Afgelopen weekend circuleerde er op Twitter een video, gemaakt door een Nederlandse trucker, waarin een wegblokkade op een snelweg te zien is. Volgens Vlaams Parlementslid en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en onafhankelijk Kamerlid voor Vlaams Belang Dries Van Langenhove, die de beelden verspreidden op Twitter, ging het om migranten die de weg versperden in Calais. In werkelijkheid gaat het echter om beelden van een wegblokkering opgezet door gele hesjes aan de Belgisch-Nederlandse grens. Ondertussen wordt op Twitter de draak gestoken met het Vlaams Belang.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den