Complottheorieën over het coronavirus in BioGezond.
Volledig scherm
PREMIUM
Complottheorieën over het coronavirus in BioGezond. © BioGezond

Fake news met (indirecte) steun van de Vlaamse overheid: “Zet extra vierge kokosolie in tegen het coronavirus”

De Vlaamse overheid lijkt zichzelf (indirect) in de voet te schieten. Het is een strijd geweest om de juiste informatie over het coronavirus te verspreiden, op sociale media gaan de gekste theorieën de ronde. Maar nu blijkt dat je die theorieën ook in de biowinkel in je buurt vindt. Op papier gezet door een organisatie die erkend en gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid. Een verhaal van extra vierge kokosolie tot 5G.

 1. Sektes en corona: "Drink koeienurine, kijk in de zon en eet dagenlang niets”
  PREMIUM

  Sektes en corona: "Drink koeienuri­ne, kijk in de zon en eet dagenlang niets”

  De kans is klein dat u de voorbije maanden koeienplas dronk om u tegen het coronavirus te beschermen, maar dat is wel een voorbeeld van wat sektarische organisaties als preventieve maatregel adviseren. Het Informatie- en Adviescentrum inzake Schadelijke Sektarische Organisaties (IACSSO) stelde de voorbije maanden wel meer zottigheden vast waarmee u eens kan lachen, maar die wel een gevaar voor de volksgezondheid inhouden. “Er zijn zelfs groeperingen die niet in het bestaan van virussen geloven, en bijgevolg de maatregelen niet respecteren”, stel directrice Kerstine Vanderput van het IACSSO.
 2. ONZE OPINIE. “Het probleem is niet dat sommige Vlamingen het niet eens zijn, wel dat die twijfel zich nog steeds en te vaak uit in geweld en discriminatie tegen holebi’s”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Het probleem is niet dat sommige Vlamingen het niet eens zijn, wel dat die twijfel zich nog steeds en te vaak uit in geweld en discrimina­tie tegen holebi’s”

  Tolerant Vlaanderen! Dat interpreteer je uit een peiling van deze krant en VTM Nieuws over de aanvaarding van holebi’s. De overgrote meerderheid (liefst 89%!) gunt iedereen zijn geaardheid en de vrijheid om die ongeremd te beleven. Alleen zit het duiveltje in de details. Want wat houdt die vrijheid in?