AFP
Volledig scherm
© AFP

Fake news doet de ronde, maar geloof niet alles op Whatsapp en Facebook

Op sociale media als Whatsapp, Twitter en Facebook circuleren valse berichten over manieren om het coronavirus te bestrijden of te voorkomen. De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid bevestigt het probleem en werkt samen met de sociale mediagiganten om valse informatie tegen te gaan.

13 reacties

 • P V L

  2 jaar geleden
  Er zijn ook berichten van wetenschappers en artsen op de sociale media die de alarmerende situatie in hun land schetsten! Enkel hier hebben ze er niets uit geleerd en was het volgens hen maar paniek zaaien om een griepje. De volgende weken zal aantonen dat de regering deze waarschuwingen beter serieus genomen hadden!
 • Willy Vanlerberghe

  2 jaar geleden
  Ja, de zelfverklaarde 8 in België weten het natuurlijk beter uit ervaring! In Azië hebben ze ervaring met dit soort ziektes
 • Carin Desmet

  2 jaar geleden
  Die hele lock down komt nog hier... en polithiekers die zeggen is genoeg voorraad Voedels wie geloof hen nog was genoeg materiaal ziekenzorg ook zie wel... ik doe inkomen voor toch 6 weken op gemak te zijn...
 • Johnny L Verhoeven

  2 jaar geleden
  Koop gewoon 30 MRE (meal ready to eat) per persoon. Dan ben je gerust voor de volgende 10 jaar.
 • Anne Kastelijns

  2 jaar geleden
  O jee, de wereld is aan het vergaan!! Ze leggen alles plat. AUB de juiste maatregelen nemen en in verhouding tot het virus zelf. Gebruik jullie gezond verstand, maar stop met dat massa-hysterisch gedoe!!