Pedro Facon.
Volledig scherm
Pedro Facon. © BELGA

Facon: “Zeker kwetsbaren zullen in privésfeer contacten wat meer moeten beperken”

Volgens coronacommissaris Pedro Facon zullen we ook in de privésfeer de contacten wat moeten beperken om de herfstgolf terug te dringen. Dat is zeker zo voor ouderen en andere kwetsbare personen, zei hij in De Ochtend op Radio 1.

 1. Moraalfilosoof stelt voor dat ongevaccineerden voorrang in de zorg moeten afstaan
  470

  Moraalfilo­soof stelt voor dat ongevacci­neer­den voorrang in de zorg moeten afstaan

  Moraalfilosoof Patrick Loobuyck van de Universiteit Antwerpen pleit ervoor dat ongevaccineerden verplicht worden om zich aan te melden in een vaccinatiecentrum, waar ze dan officieel het vaccin kunnen weigeren. “Ze kunnen dan een papier ondertekenen waarop staat dat ze op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Ook wat betreft het eventueel afstaan van voorrang in de zorg.”
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. Weer in klein gezelschap aan de kersttafel? Overlegcomité zal 'harde' maatregelen nemen: dit ligt op tafel
  PREMIUM
  199

  Weer in klein gezelschap aan de kersttafel? Overlegco­mité zal 'harde' maatrege­len nemen: dit ligt op tafel

  Voor de derde keer in evenveel weken tijd komt het Overlegcomité vandaag samen. Het onderwijs zit in de hoek waar de klappen vallen. Een contactbubbel van vijf werd overwogen door de experts, maar dat plan sneuvelde gisteravond op de tafel van het kernkabinet. “Weer met vijf op Kerst en Nieuwjaar? Dat ligt toch moeilijk.” Dit ligt op tafel van het Overlegcomité.