Dries Van Langenhove heeft één van zijn twee verwijderde accounts teruggekregen.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove heeft één van zijn twee verwijderde accounts teruggekregen. © Photo News

Facebook zet verwijderd profiel Dries Van Langenhove terug online

PolitiekFacebook heeft een account van politicus Dries Van Langenhove opnieuw online gezet. Gisteren had het bedrijf twee van zijn persoonlijke accounts offline gehaald. De Vlaams-Brabantse lijsttrekker voor Vlaams Belang bij de federale verkiezingen beschuldigde Facebook van inmenging in de Belgische verkiezingen.

9 reacties

 • Filip Vanlaeken

  3 jaar geleden
  Aan alle haters (zoals ik) de vrijheid van meningsuiting heeft pas waarde als je ze verdedigt voor je tegenpool. Daarenboven heeft Facebook nu sympathie opgewekt voor David vs Goliath, hem een slachtofferaureool toebedeeld en hem drie dagen op de frontpagina gezet. Tijd dat Europees commissaris voor mededinging het FB monopolie even tegen dd lamp houdt.
 • Patrick Vandeputte

  3 jaar geleden
  Snappen de verdedigers van Driesje het nu echt niet? Je mag maar 1 persoonlijke pagina hebben. Het zijn gewoon de regels van Facebook. En als hij die aan zijn laars lapt dan moet hij niet gaan wenen en daar allerlei soorten motieven bijsleuren. Hij heeft gewoon de basisregel overtreden. Punt.
 • Bart Vermeulen

  3 jaar geleden
  Facebook is algemeen gezien teveel met de privacy van mensen bezig, ze zouden die beter respecteren en zich neutraal houden!
 • Tiziana Troukens

  3 jaar geleden
  Facebook is een privé bedrijf en als je van hun diensten gebruik wil maken, moet je je aan hun eigen regels houden. Dat heeft niets met aanklager, rechter en veroordeler te willen zijn. Het staat héél duidelijk dat elke natuurlijke persoon max één persoonlijke account kan en mag hebben, en omgekeerd dat elk account aan een natuurlijk persoon moet toebehoren. Iets met gat branden en op de blaren zitten. Hij is niet beter dan de rest van ons en moet zich maar aan de regels houden.
 • cindy mertens

  3 jaar geleden
  Maar Dries toch, heeft niets met politiek te maken. Je mag op Facebook maar 1 profiel hebben - dat staat zo in de terms of service. Als je er 2 hebt, worden ze geblokkeerd tot ze van jou horen welke je graag terug wil.