De Facebookgroep is niet langer toegankelijk, maar is via webcache nog te vinden.
Volledig scherm
De Facebookgroep is niet langer toegankelijk, maar is via webcache nog te vinden. © Facebook

Facebook verwijdert steungroep ‘Als 1 achter Jürgen’, ook persoonlijk profiel Jürgen Conings is verdwenen

UPDATEDe Facebookpagina ‘Als 1 achter Jürgen’, die steun betuigt aan de voortvluchtige militair Jürgen Conings, is sinds deze voormiddag verwijderd. De socialemediagigant haalde de pagina zelf offline. “Content, groepen en pagina’s die terroristen prijzen of steunen, zoals Jürgen Conings, zijn niet toegestaan op Facebook of Instagram”, klinkt het bij Facebook. Ook het persoonlijke Facebookprofiel van Jürgen Conings en de Facebookpagina van het fitnessprogramma dat hij aanbood in Dilsen-Stokkem zijn intussen verdwenen.

5 reacties

 • Gilles Standaert

  2 jaar geleden
  Allemaal goed en wel, maar op welke basis beslist facebook wat wel en niet terreur is? Want veel organisaties kunnen nog steeds ongemoeid op facebook opereren.
 • hans anders

  2 jaar geleden
  bravo facebook. goed gedaan!
 • Pierre Dijk

  2 jaar geleden
  Idd, hoort absoluut niet thuis in onze maatschappij. Dat je zo iemand nog steunt is er helemaal te zot voor woorden en zegt veel over hun verstandelijk vermogen.
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Iemand die terreur zaait, hoort geen platform te krijgen. Dit soort propaganda (als 1 man achter de terrorist) versterkt alleen maar de mogelijkheid dat nóg anderen radicaliseren of doorslaan.
 • Jayson Gorissen

  2 jaar geleden
  Maar goed ook! Mensen die een man steunen die doodsbedreigingen heeft geuit zijn niet goed wijs!
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. DEBAT VAN DE DAG. Pro League wil gecontroleerd vuurwerk toelaten in voetbalstadions: een goed idee?
  57

  DEBAT VAN DE DAG. Pro League wil gecontro­leerd vuurwerk toelaten in voetbalsta­di­ons: een goed idee?

  De Pro League werkt momenteel aan een voorstel om Bengaals vuurwerk te legaliseren, weliswaar onder strenge voorwaarden. Zo zouden vuurpijlen afgestoken mogen worden in speciaal aangeduide zones waar geen publiek in de buurt is. Wat denk jij? Is het een goed idee om gecontroleerd vuurwerk toe te laten in voetbalstadions onder strenge voorwaarden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
 1. ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbijten over 2024, de hele politieke kaste”
  PREMIUM
  37

  ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbij­ten over 2024, de hele politieke kaste”

  “Een jaar voor de verkiezingen oogt het politieke bord voor bestuurspartijen weinig hoopgevend”, analyseert politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De kloof tussen Wallonië dat erg links stemt en Vlaanderen dat erg rechts stemt wordt enkel groter. Het vertrouwen in de federale regering kalft af, maar ook in de regionale regeringen is het wantrouwen bijzonder groot. Partijen vechten om enkele centimeters winst van elkaar - kijk naar N-VA en CD&V -, maar ze worden allemaal samen kleiner en kleiner.”
 2. Ook militairen in online steungroepen gescreend: “Hopelijk mondt dit niet uit in heksenjacht”
  PREMIUM

  Ook militairen in online steungroe­pen gescreend: “Hopelijk mondt dit niet uit in heksen­jacht”

  Elf militairen die al langer werden gevolgd door de militaire inlichtingendienst hebben niet langer toegang tot de wapendepots. Maar de inlichtingendiensten houden ook veiligheidspersoneel in de online steungroep voor Jürgen Conings in de gaten. Hoe legervakbond en oppositie aankijken tegen die screening. “Ik hoop dat het niet de bedoeling is om een heksenjacht te openen op iedereen die Vlaamsgezind is of kritiek heeft op de aanpak van de coronacrisis.”
 3. REPORTAGE. Mars voor Conings: vijandigheid tegen pers, ruzie met voorbijganger en een Hitlergroet
  PREMIUM
  Maasmechelen

  REPORTAGE. Mars voor Conings: vijandig­heid tegen pers, ruzie met voorbijgan­ger en een Hitler­groet

  “De mensen die verantwoordelijk zijn voor dit alles laten hun gezicht hier niet zien. Wij staan hier nu wél.” Kartrekker Achille Chernouh staat in de gietende regen wanneer hij een groep van 150 mensen aanspreekt. De stille mars voor Jürgen Conings moet een vredevol signaal zijn en dat wordt het ook, ongeveer. De pers blijkt echter de pispaal en één agent krijgt de volle lading omdat die niet ingrijpt wanneer een voorbijganger iedereen ‘de kogel toewenst’.