.
Volledig scherm
. © Photo News/Facebook Vlaams Belang

Facebook speurt ook naar oude Zwarte Piet-foto’s: Vlaams Belang kreeg al verschillende waarschuwingen

Facebook verbiedt sinds kort afbeeldingen van Zwarte Piet, maar nu blijkt dat die nieuwe regels ook retroactief werken. Vlaams Belang laat weten dat de partij al verschillende meldingen kreeg over oude foto’s die in strijd zijn met de richtlijnen. Als de partij de bewuste foto’s niet verwijdert, riskeert ze van Facebook gegooid te worden. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over het beleid: “Facebook maakt hier niet de wetten, wij doen dat.”

 1. Onze opinie. Of het kinderen uitmaakt of de piet nu half of volledig zwart is? Hij moet vooral onherkenbaar blijven
  PREMIUM

  Onze opinie. Of het kinderen uitmaakt of de piet nu half of volledig zwart is? Hij moet vooral onherken­baar blijven

  De verhitte en steeds terugkerende discussie over zwarte piet helpt ons geen stap verder, schrijft onze journaliste Astrid Roelandt. “Natuurlijk moeten we onze tradities koesteren. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen klein beetje kunnen meegaan met hun tijd. Bespaar ons alsjeblief kaas-en stroopwafelpieten, maar laat ook die dikke rode lippen achterwege en maak er een echte roetpiet van, ééntje die weliswaar goed vuil is, zodat zijn eigen dochtertje hem hoogstens aan zijn schoenen kan herkennen.
 1. “Tweede golf potentieel erger, maar ik denk dat we dit kunnen controleren”
  Play

  “Tweede golf potentieel erger, maar ik denk dat we dit kunnen controle­ren”

  “Deze golf heeft het potentieel om erger te worden dan de eerste maar hoeft dat niet te zijn”, dat zei Steven Van Gucht in VTM NIEUWS. De viroloog gelooft nog wel dat we het een rampscenario nog kunnen afwenden. De maatregelen die de Vlaamse regering morgen zal nemen, moeten daartoe bijdragen. Verder sprak Van Gucht zich positief uit over het secundair onderwijs in Leuven dat na de herfstvakantie deeltijds afstandsonderwijs moet aanbieden.