De MIVB lanceert samen met de Brusselse rapper Youssef Swatt's een nieuwe campagne om respect te eisen voor het personeel.
Volledig scherm
De MIVB lanceert samen met de Brusselse rapper Youssef Swatt's een nieuwe campagne om respect te eisen voor het personeel. © MIVB

"F*** off met uw ticket van mijn kl****": MIVB eist respect voor personeel met shockerende campagne

De MIVB lanceert vandaag een nieuwe campagne om respect te eisen voor het personeel. Afgelopen jaar werden dagelijks twee personeelsleden slachtoffer van verbale agressie. "Deze kwetsende aanvallen komen steeds vaker voor en laten niemand ongeschonden", klinkt het bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij.

7 reacties

 • Johnny L Verhoeven

  5 dagen geleden
  Ik ben zelf al eens tussengekomen toen een NMBS treinbegeleider het aan de stok kreeg met zo'n krapul. Het heerschap in kwestie ging op mijn bakkes slaan. Op mijn uitnodiging op het eens te proberen is hij niet ingegaan. Hij heeft dan wijselijk besloten om een ticket te kopen op de trein. Groot bakkes maar als het er op aan komt geen lef.
 • Eric Servaes

  2 weken geleden
  Mooi. Voor mensen met een geweten. Straatkrapuul daarentegen zal daar inspiratie uithalen. Sorry, maar dit is een maat voor niets. Zal geen zoden aan de dijk brengen, wel integendeel.
 • jurgen vergaelen

  2 weken geleden
  Chauffeurs die afhaken, graffiti op openbaar vervoer, beschadigd interieur, vechtpartijen op trams en bussen. Waarom worden files langer en langer? Controleurs? Ja, die zijn er, op de lijnen ergens in de Limburg en vanaf Oost-Vlaanderen. Daar worden ze niet in mekaar geslagen. Het gaat goed met "onze" jongeren, die over enkele jaren onze oversten op de werkvloer moeten worden. ManManMan miserie.
 • Jan Desmet

  2 weken geleden
  Strenger, en rechtvaardig mag het zijn voor mij.
 • nicky vandee

  2 weken geleden
  Weg met de zwartrijders, betaal je ticket,en respecteer het personeel
 1. Vakbonden De Lijn delen pamfletten uit in Kortrijk: “Agressie op buslijnen in elke stad of dorp, we zijn vragende partij voor afgesloten stuurposten”
  Kortrijk/Brugge

  Vakbonden De Lijn delen pamfletten uit in Kortrijk: “Agressie op buslijnen in elke stad of dorp, we zijn vragende partij voor afgesloten stuurpos­ten”

  Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij De Lijn voerde dinsdagochtend actie bij bushaltes aan het treinstation in Kortrijk. Door er pamfletten uit te delen en zo reizigers te sensibiliseren over de toenemende agressie naar chauffeurs, bediendes en controleurs toe. Aanleiding was een zwaar geval van agressie vorige week donderdagavond. Waarbij een man, vergezeld van een pitbull, een buschauffeur te lijf ging in hartje Brugge. Ook Kortrijk ontsnapt niet aan zinloos geweld.
 2. ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurproces doen, neigt naar chantage”
  PREMIUM
  170

  ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurpro­ces doen, neigt naar chantage”

  Eerst moesten de ‘glazen kooien’ afgebroken worden en nu moet ook het transport van de gevangenis naar het proces ‘minder vernederend’ verlopen. “Wat sommige verdachten en hun advocaten op het terreurproces aan het doen zijn, neigt stilaan naar chantage”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De juridische martelgang voor de slachtoffers nog wat rekken, daar zien zij geen graten in.”