F-16's vliegen door geluidsmuur tijdens operatie en
veroorzaken gigantische knal: “Alles verliep volgens de regels”

BinnenlandDuizenden mensen hebben deze voormiddag een “gigantische knal” gehoord in de wijde omgeving van Brussel. Velen dachten dat het om een explosie ging, omdat ramen trilden en auto’s daverden. De knal was afkomstig van een F-16 die door de geluidsmuur ging. Die was dringend op weg naar burgervliegtuig waarmee de communicatie was weggevallen. Defensie verontschuldigt zich voor het mogelijke ongemak voor de bevolking. 

111 reacties

 • Bart Vanderbruggen

  1 jaar geleden
  Ocharme, al die groene Brusselaars wakker geschud ... Dat kan toch niet ... Schaf het leger af en zet een bloem voor je deur. Dan wordt de wereld onmiddellijk een feest.
 • Gert Van Hees

  1 jaar geleden
  Ik woon in wezel tot 1990 waren hier constant knallen waar de ramen van trilden, door de buskruitfabriek P.R.B. of de poeier.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 jaar geleden
  Klopt toch iets niet he. De vliegtuigen vertrekken ergens in Wallonië vliegen eerst tot in Brussel om daar pas door de geluidsmuur te gaan. (waar ze al dicht bij het bewuste vliegtuig waren) Uitleg klopt toch van geen kanten.
 • eric Lejeune

  1 jaar geleden
  Met Hunnen ouden brol,zouden ze beter op de schroothoop gooien.
 • Stevie Patroon

  1 jaar geleden
  Vat perfect huidige tijdsgeest samen : vandaag is dit nieuws. De pamper cultuur. Het leger moet zelfs uitleg geven. Jaren geleden gebeurde dit elke dag...
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. WEERBERICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomerweek met zon en temperaturen tot 20 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomer­week met zon en temperatu­ren tot 20 graden

  In het noorden van België blijft het zondagnamiddag meestal droog, terwijl het in het zuiden regent. In de loop van de namiddag trekt de regenzone verder zuidwaarts en verlaat die aan het begin van de avond het land in Luxemburg. Vanuit het noorden komen er dan opklaringen met tussendoor enkele geïsoleerde buitjes. De maxima liggen tussen 11 graden in de hogere Ardennen en 17 graden in Laag-België, zo voorspelt het KMI. Volgende week brengt beterschap.