De olieraffinaderij van ExxonMobil in Antwerpen. Archiefbeeld.
Volledig scherm
De olieraffinaderij van ExxonMobil in Antwerpen. Archiefbeeld. © BELGA

ExxonMobil: “Vlaanderen compenseert ons terecht voor hogere klimaatkosten”

Het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil is niet blij met uitspraken van de Bond Beter Leefmilieu (BBL), waarin volgens hen gesuggereerd wordt dat de Vlaamse overheid hen onterecht compensatiemaatregelen toekent als tegemoetkoming voor de CO2-kosten in de energiefactuur. "Deze bewering is onjuist en kort door de bocht."

11 reacties

 • Ferdinand Engelbeen

  2 jaar geleden
  Marco Maerten, de mens is inderdaad verantwoordelijk voor de toename van CO2 in de atmosfeer, maar Vladimir had het over het effect op het klimaat en dat is nog lang niet aangetoond, ook al doet de klimaatwetenschap alsof ze alles wat het klimaat beïnvloedt al weten. Alleen is dat een fabeltje, geen wetenschap...
 • Ferdinand Engelbeen

  2 jaar geleden
  Marco Maerten, de mens is wel degelijk verantwoordelijk voor de toename van CO2 in de atmosfeer, maar Vladimir had het over het effect op het klimaat en dat is nog lang niet aangetoond, ook al doet de klimaatwetenschap alsof ze alles wat het klimaat beïnvloedt al kennen. Alleen is dat een fabeltje, geen wetenschap...
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Wat een gezever vetel je daar, Vladimir De Leeuw?
 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Vladimir,hoe u door uw schooltijd bent geraakt,blijft mij een raadsel. Uw opmerkingen zijn duidelijk geuit doordat u het moeilijk heeft met feiten te erkennen.De CO-2 toename was de laatste 60 jaar 100X sneller verlopen dan eender welke CO-2 toename in de vorige duizenden afgelopen jaren.Dit kan u bezwaarlijk 'natuurlijk' noemen.
 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  Eerst en vooral CO2 heeft niet veel te maken met het klimaat. En het wordt tijd dat de mensen hun ogen open gaan, CO2 heeft alles te maken met nieuwe en kolossale taksen en met het op die manier onderdrukken van de bevolking, waarvan een deel zelfs vragende partij is.