ExxonMobil heeft sinds 2005 geen kosten voor al haar CO2-emissies in ons land en er zelfs meer dan 4 miljoen euro mee heeft verdiend, zegt Bond Beter Leefmilieu.
Volledig scherm
ExxonMobil heeft sinds 2005 geen kosten voor al haar CO2-emissies in ons land en er zelfs meer dan 4 miljoen euro mee heeft verdiend, zegt Bond Beter Leefmilieu. © BELGA

"ExxonMobil ontving vier miljoen euro te veel gratis emissierechten"

Drie installaties van ExxonMobil in België - de raffinaderij in de Antwerpse haven en de polymeerfabrieken in Antwerpen en Meerhout - ontvingen sinds 2005 meer gratis emissierechten dan ze moesten inleveren voor hun uitstoot van broeikasgassen. Dat zegt Bond Beter Leefmilieu. Dat betekent dat ExxonMobil sinds 2005 geen kosten heeft voor al haar CO2-emissies in ons land en er zelfs meer dan 4 miljoen euro mee heeft verdiend.

  1. Klimaatexperts willen Vlaamse veestapel drastisch verminderen om uitstoot te beperken
    60

    Klimaatex­perts willen Vlaamse veestapel drastisch verminde­ren om uitstoot te beperken

    "Een doordachte reductie van de veestapel is noodzakelijk", zo luidt een advies van het Vlaams Opvolgpanel Klimaat aan de Vlaamse regering, waarover Het Nieuwsblad bericht. De Vlaamse regering moet nu aan de slag met het advies, maar de kwestie ligt héél gevoelig, schrijft de krant. In het rapport staat een scenario waarbij bijvoorbeeld het aantal varkens met ruim 1,7 miljoen dieren en het aantal kippen met ruim 23 miljoen zou dalen.