Tomas Boutens.
Volledig scherm
Tomas Boutens. © RV

Extreemrechtse oud-militair achter Bloed, Bodem, Eer en Trouw is “met gedachten bij” Jurgen Conings: “Waar je ook bent, je bent niet alleen”

Tomas Boutens, de extreemrechtse oud-militair die in 2014 tot vijf jaar cel veroordeeld werd voor aanslagplannen met zijn groepering Bloed, Bodem, Eer en Trouw (BBET), schreef vanavond op zijn Facebook-pagina een steunboodschap aan Jurgen Conings, de 46-jarige militair waar met man en macht naar gezocht wordt.

 1. Wie is Jurgen Conings? “Spierbundel met peperkoeken hartje”, “extreemrechtse wapenzot” of “gevaarlijke terrorist”?
  PREMIUM

  Wie is Jurgen Conings? “Spierbun­del met peperkoe­ken hartje”, “extreem­recht­se wapenzot” of “gevaarlij­ke terrorist”?

  De politie houdt sinds dinsdagmiddag in het hele land een klopjacht op een zwaarbewapende beroepsmilitair. De 46-jarige Jürgen Conings dreigt in een afscheidsbrief met “een aanslag tegen het regime en tegen virologen”. Hij zou gewapend zijn met een raketwerper, machinepistool en een gewoon pistool. Over wie Jürgen Conings echt is, lopen de meningen uiteen.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!