Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) © BELGA

Extraatje voor gezinnen of voor werkende Vlamingen? Deze dilemma’s liggen op begrotings­ta­fel van Vlaamse regering

Meer geld voor de gezinnen via de kinderbijslag of een extraatje voor de werkenden via de jobbonus? Vasthouden aan de begrotingsorthodoxie of toch de riem wat losser maken? De komende dagen zal de Vlaamse regering een antwoord moeten vinden op deze dilemma’s.

491 reacties

 • Christine Van Der Stocken

  4 maanden geleden
  Aan de kern van de zaak wordt weer niets gedaan. En dan hebben ze nog het lef om hun werk niet af te krijgen. Een begrotingsbespreking die tot de laatste uren duurt is verre van professioneel dus het wordt alweer een samenraapsel van prutswerk. Een gebuisde regering, nu al.
 • camiel huughe

  4 maanden geleden
  Kindervergoeding werkt armoede in de hand ! Deze tegemoetkoming is verantwoord tot drie kinderen en dan stop met deze verspilling in een tijd van overbevolking en probleemloze kinderbeperking.
 • Debbie De Bruyn

  4 maanden geleden
  Waarom moeten wij zonder kinderen altijd opdraaien voor de kinderen van iemand anders. Overbevolking is de oorzaak van veel miserie.
 • Rudi De Roover

  4 maanden geleden
  En voor de zoveelste keer vergeten ze weer de mensen die 45 jaar en langer gewerkt hebben dank u vlaalse regering tot in 2024.
 • Polutnik Ronald

  4 maanden geleden
  Weet je waarom het zo lang duurt voor alleer ze tot een overeenkomst geraken Omdat ze de Vlaamse regering aan het uitzoeken is hoe zij zelf en de andere politiekers er het beste kunnen aan verdienen of overhouden en niets anders . De rest is bijzaak
 1. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.