Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Extra maatregelen op school? Onderwijspartners en experten buigen zich er morgen over

Moeten er extra maatregelen komen op scholen nu de coronacijfers de verkeerde richting uitgaan? Over die vraag buigen de onderwijspartners en experten zich woensdag, nu verschillende scholen kampen met uitbraken van het virus.

 1. Onderwijsveld wil af van test- en quarantainebeleid: “We gaan kinderen toch niet opsluiten opdat hun ouders naar de kermis kunnen gaan?”
  PREMIUM

  Onderwijs­veld wil af van test- en quarantai­ne­be­leid: “We gaan kinderen toch niet opsluiten opdat hun ouders naar de kermis kunnen gaan?”

  De situatie in de Vlaamse scholen wordt stilaan onhoudbaar nu wegens coronabesmettingen scholen de deuren moeten sluiten of hele klassen thuis in quarantaine zitten. Het onderwijsveld is vragende partij om het huidige testbeleid los te laten en enkel kinderen met symptomen thuis te houden. Kan het herinvoeren van de mondmaskerplicht op school soelaas bieden? Of een nieuwe ‘afkoelingsweek’?
 1. “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearresteerd bij grootschalige politieactie in Alhambrawijk
  PREMIUM
  Brussel

  “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearres­teerd bij grootscha­li­ge politieac­tie in Alhambra­wijk

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. “De criminele organisatie ronselt vrouwen in China en brengt hen over naar Europa, waar ze in de prostitutie geplaatst worden om hen seksueel uit te buiten”, aldus het federaal parket. Een reconstructie van hoe het enorme netwerk in elkaar zit.
 2. INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”
  PREMIUM
  478

  INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”

  “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”