Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Extra maatregelen op school? Onderwijspartners en experten buigen zich er morgen over

Moeten er extra maatregelen komen op scholen nu de coronacijfers de verkeerde richting uitgaan? Over die vraag buigen de onderwijspartners en experten zich woensdag, nu verschillende scholen kampen met uitbraken van het virus.

 1. Onderwijsveld wil af van test- en quarantainebeleid: “We gaan kinderen toch niet opsluiten opdat hun ouders naar de kermis kunnen gaan?”
  PREMIUM

  Onderwijs­veld wil af van test- en quarantai­ne­be­leid: “We gaan kinderen toch niet opsluiten opdat hun ouders naar de kermis kunnen gaan?”

  De situatie in de Vlaamse scholen wordt stilaan onhoudbaar nu wegens coronabesmettingen scholen de deuren moeten sluiten of hele klassen thuis in quarantaine zitten. Het onderwijsveld is vragende partij om het huidige testbeleid los te laten en enkel kinderen met symptomen thuis te houden. Kan het herinvoeren van de mondmaskerplicht op school soelaas bieden? Of een nieuwe ‘afkoelingsweek’?
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.