Getty Images/Tetra images RF
Volledig scherm
© Getty Images/Tetra images RF

Extra geld voor project dat vrouwen met zwangerschapsdiabetes opvolgt

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) geeft de Diabetes Liga 124.000 euro extra subsidies voor haar project ‘Zoet Zwanger’. Dat volgt vrouwen met zwangerschapsdiabetes verder op, omdat het risico bestaat dat zij diabetes ontwikkelen. Beke kondigt het extra geld vandaag aan op Wereld Diabetes Dag.

0 reacties

 1. REPORTAGE. Wat als je dochters diabetes hebben? Acteur Jan Van Looveren en onze reporter kennen er alles van: “Rebelleren als puber. Toffe tijd, hé papa”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Wat als je dochters diabetes hebben? Acteur Jan Van Looveren en onze reporter kennen er alles van: “Rebelleren als puber. Toffe tijd, hé papa”

  “Eigenlijk vind ik het wel goed nu: Pippa (14) en Liloe (12) hebben allebei diabetes. Dus bij ons geen gedoe als de ene een ijslolly wil en de andere dat niet mag.” Acteur Jan Van Looveren (53) en zijn vrouw Els Béatse (49) weten intussen wat het is: leven met diabetes. Onze journalist Sven Spoormakers (44) weet dat ook — dankzij zijn dochter Lotte (18). Een gesprek over pompen en prikken, rebellerende pubers en… zoenen. “Dat is niet goed, Pippa” — “Dat mag wél, papa!”
 2. “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetuigen: De Cafémoorden

  “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetui­gen: De Cafémoor­den

  29 september 2003 is een datum die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3600 euro, door twee broers in geldnood vermoord. In De Kroongetuigen vertellen de speurders die het onderzoek voerden en de nabestaanden van de slachtoffers het verhaal van de dramatische gebeurtenissen van die nacht. Ze proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom de daders zo koelbloedig en genadeloos te werk gingen.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.