De nieuwe premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
De nieuwe premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Extra betaalde feestdag en minimumpensioen van 1.500 euro: dit zijn de opvallendste punten uit akkoord van regering-De Croo (+ lees hier het volledige akkoord)

Het regeerakkoord van de nieuwe regering van socialisten, liberalen, groenen en CD&V is klaar. Er wordt 3,2 miljard euro vrijgehouden voor nieuw beleid. Het leeuwendeel daarvan -2,3 miljard euro- moet dienen voor sociaal beleid. Daarnaast vallen vooral het minimumpensioen van 1.500 euro, de extra betaalde feestdag, een uitgebreid geboorteverlof en emissievrije bedrijfswagens tegen 2026 op. Wij lijsten de belangrijkste punten op. 

 1. ASSISEN. Fred Wittig schuldig aan roofmoord op Steve Huypens: “Echt niks met die moord te maken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Fred Wittig schuldig aan roofmoord op Steve Huypens: “Echt niks met die moord te maken”

  “Men wil dat ik iets toegeef wat ik niet heb gedaan. Dat kan ik niet.” Dat waren de laatste woorden van Fred Wittig (57), die voor het Antwerpse hof van assisen terechtstaat voor de roofmoord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde. Maar de leden van de volksjury zagen dat anders: Wittig - en niemand anders, zoals de verdediging beweerde - kogelde Huypens dertien jaar geleden neer in zijn eigen autohandel. Morgen bepaalt de jury de strafmaat.
 2. Roep om lockdown klinkt steeds luider bij experten: “We voorzien de allerergste catastrofe die het land ooit gekend heeft”
  Play

  Roep om lockdown klinkt steeds luider bij experten: “We voorzien de allererg­ste catastrofe die het land ooit gekend heeft”

  Dirk Devroey – professor Huisartsgeneeskunde en decaan van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie aan de VUB – roept samen met nog een heel aantal andere experten op om alsnog een lockdown in te voeren in ons land. “Vandaag worden alle records gebroken”, zegt hij. “Zonder lockdown gaan we regelrecht naar een meltdown. We voorzien de allerergste catastrofe die het land ooit gekend heeft.”
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond