AFP
Volledig scherm
© AFP

Extinction Rebellion wil zonder toelating de Wetstraat bezetten

Klimaatbeweging Extinction Rebellion (XR) wil op zaterdag 6 november in Brussel opnieuw uitpakken met een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid. Het idee is om het stuk Wetstraat voor het federaal parlement te bezetten en daar een burgerassemblee te houden. De politie Brussel Hoofdstad/Elsene laat weten dat er geen toelating gevraagd is, maar dat die ook niet gegeven zal worden, aangezien de Wetstraat een neutrale zone is.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Meer dan duizend ngo's vragen uitstel klimaattop Glasgow

  Meer dan duizend ngo's vragen uitstel klimaattop Glasgow

  Meer dan duizend organisaties wereldwijd roepen op om de klimaattop van november in Glasgow (COP26) uit te stellen naar het voorjaar van volgend jaar. Volgens hen is er een gebrek aan veiligheid en gelijke participatie van lage-inkomenslanden. “We riskeren de bestaande ongelijkheden in de klimaatcrisis nog meer uit te vergroten door de plaats van zij die er het hardst door getroffen worden te ontnemen”, benadrukt 11.11.11-directeur Els Hertogen.