Leden van Extinction Rebellion verwijderen de letters van de Financietoren in Brussel.
Volledig scherm
Leden van Extinction Rebellion verwijderen de letters van de Financietoren in Brussel. © Extinction Rebellion Belgium

Extinction Rebellion verwijdert letters ‘Finance’ van Financietoren

Vanmorgen heeft een kleine groep leden van sociale burgerbeweging Extinction Rebellion België de metalen letters ‘Finance’ van de muur bij de ingang van de Financietoren in Brussel verwijderd. De beweging hernoemt de toren tot Resilience Tower (Toren van Veerkracht, nvdr), dit als onderdeel van de actie ‘Onze Toekomst Onze Keuzes’ die zaterdag zal plaatsvinden.

13 reacties

 • anna vandenberg

  7 maanden geleden
  Veel tijd hebben die activisten, wat lossen die acties op wat is hun verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap die dagelijks gaat werken en verplicht is om vijftig procent van hun loon af tegen om hun projectjes te betalen. Doe iets nuttig, kom in het nieuws door zwerfvuil op te ruimen, groen te onderhouden en aan te planten in de steden, kansarme jongeren bij te scholen.
 • Mortelmans Jan

  7 maanden geleden
  Duidelijk kerels die zelf geen financien hebben. Werken jongens,werken, ipv vandalisme.
 • Dominique Schokkelé

  7 maanden geleden
  Nieuwe letters aanbrengen en de rekening via de daders hun belasting laten betalen. Idem met standbeelden enz... Vandalisme is toch nog steeds strafbaar ?
 • Patrick De Vlaming

  7 maanden geleden
  Ik ben een hardwerkende belastingbetaler in dit land en heb eerlijk gezegd echt genoeg van die zogenaamde betweters die het nieuwe normaal lijkt te zijn in deze maatschappij. Waar halen die het recht om “ons” patrimonium gefinancierd met ons belastingen af te breken. Wat hebben die straatrovers zelf al verwezenlijkt??
 • Ward Rogier

  7 maanden geleden
  Waarom altijd iets afbreken om je punt te maken?? Schade toelichten is het enige wat ze nog kunnen onder het mom van aandacht te wekken en gehoorzaamheid? Wanneer gaan ze eens beginnen in dit land om de regel "potje breken is potje betalen" in te voeren? En geen strafveminderingen. De gehele kisten verdeeld over al wie betrokken is of in die organisatie zit. Maar vaak zie je dat dat krapuul geen werk heeft en geen werk wilt.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug