Demonstranten van Extinction Rebellion protesteren tijdens een autoshow in Parijs in oktober vorig jaar.
Volledig scherm
Demonstranten van Extinction Rebellion protesteren tijdens een autoshow in Parijs in oktober vorig jaar. © Extinction Rebellion via REUTERS

Extinction Rebellion kaapt 400 reclameposters van autofabrikanten in marge van Autosalon

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben samen met activisten van Subvertisers International en Brandalism meer dan 400 reclameborden en posters in bushokjes in Brussel, Parijs, Londen, Berlijn en andere Europese steden gekaapt. Zo willen ze "de valse reclame en het agressief lobbyen door Toyota en BMW" aan de kaak stellen. Dat meldt Extinction Rebellion deze ochtend in een persbericht. In Brussel werden zeven grote reclameborden en 70 posters in bushokjes vervangen.

 1. Geen btw op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en stutten van pensioenkassen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotingscontrole?
  PREMIUM
  politiek
  124

  Geen btw op treintic­kets, meer geld voor ontwikke­lings­sa­men­wer­king en stutten van pensioen­kas­sen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotings­con­tro­le?

  Geen btw meer op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en het stutten van de pensioenkas van de steden en gemeenten. Even leek het alsof alle federale regeringspartijen opnieuw met hun verlanglijstjes naar de begrotingsgesprekken trokken, maar de meeste regeringspartijen beseffen heel goed dat het niet het moment is om Sinterklaas te spelen. De grote vraag: zal er ook ergens bespaard worden?