BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Extinction Rebellion en gele hesjes houden protestactie aan Waals parlement

Voor het Waals parlement in Namen heeft een honderdtal personen vandaag actiegevoerd voor "een grote ecologische en maatschappelijke transitie". Het initiatief ging uit van de activistische klimaatbeweging Extinction Rebellion en van de gelehesjesbeweging.

 1. Zorgorganisaties vragen Overlegcomité vaccinatieplicht in te voeren voor alle personeel

  Zorgorgani­sa­ties vragen Overlegco­mité vaccinatie­plicht in te voeren voor alle personeel

  Verschillende organisaties die de belangen van zorginstellingen verdedigen hebben premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdag in een brief gevraagd om de vaccinatieplicht niet alleen voor het zorgend personeel in te voeren, maar voor alle medewerkers. De brief, ondertekend door onder meer Zorgnet-Icuro en VVSG, komt er in aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag. Ze willen ook duidelijkheid over de datum waarop die plicht in werking zal treden.
 2. ONZE OPINIE. Natuurrampen zijn voor de groenen wat moslimterreur is voor Vlaams Belang: een kans om de agenda te zetten
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Natuurram­pen zijn voor de groenen wat moslimter­reur is voor Vlaams Belang: een kans om de agenda te zetten

  Terwijl mensen in grote delen van Wallonië, Limburg en Vlaams-Brabant verbouwereerd het slijk van hun inboedel stonden te vegen en van op hun dak om hulp smeekten, stak Greta Thunberg op sociale media haar vinger in de lucht. De Zweedse klimaatactiviste liet de kans niet liggen om het noodweer boven Nederland, Duitsland en België aan te grijpen om te benadrukken dat ze ons hier al jaren voor waarschuwt. “Dit is het begin van een globale klimaatnoodsituatie!” Ook Groen sprong op de kar: “Zie je wel dat klimaatverandering geen ver-van-mijn-bed-show is!” Natuurrampen zijn voor de groenen wat moslimterreur is voor Vlaams Belang: een kans om de agenda te zetten.