BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Extinction Rebellion en gele hesjes houden protestactie aan Waals parlement

Voor het Waals parlement in Namen heeft een honderdtal personen vandaag actiegevoerd voor "een grote ecologische en maatschappelijke transitie". Het initiatief ging uit van de activistische klimaatbeweging Extinction Rebellion en van de gelehesjesbeweging.

 1. Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomtekort tegen 2025

  Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomte­kort tegen 2025

  In een brief aan de federale regering zegt netbeheerder Elia dat het spaarzamer inzetten van onze resterende kernbrandstof noodzakelijk is om ook de komende winters aan onze binnenlandse stroombehoefte te voldoen. Zonder bijkomende maatregelen kan het tekort in ‘worst case’ oplopen tot 1,2 gigawatt tegen de winter van 2025 - omgerekend tot 10% van wat België verbruikt op de drukste momenten voor het stroomnet.
 2. ONZE OPINIE. Natuurrampen zijn voor de groenen wat moslimterreur is voor Vlaams Belang: een kans om de agenda te zetten
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Natuurram­pen zijn voor de groenen wat moslimter­reur is voor Vlaams Belang: een kans om de agenda te zetten

  Terwijl mensen in grote delen van Wallonië, Limburg en Vlaams-Brabant verbouwereerd het slijk van hun inboedel stonden te vegen en van op hun dak om hulp smeekten, stak Greta Thunberg op sociale media haar vinger in de lucht. De Zweedse klimaatactiviste liet de kans niet liggen om het noodweer boven Nederland, Duitsland en België aan te grijpen om te benadrukken dat ze ons hier al jaren voor waarschuwt. “Dit is het begin van een globale klimaatnoodsituatie!” Ook Groen sprong op de kar: “Zie je wel dat klimaatverandering geen ver-van-mijn-bed-show is!” Natuurrampen zijn voor de groenen wat moslimterreur is voor Vlaams Belang: een kans om de agenda te zetten.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.