Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © EPA

Explosief rapport schetst ijzingwekkend beeld van coronacrisis in woonzorgcentra: “Bewoner zat in haar onderbroek op de gang te huilen”

Een rapport van de Vlaamse Ombudsdienst dat Het Laatste Nieuws kon inkijken schetst een ijzingwekkend beeld van hoe het er in de woonzorgcentra aan toe is gegaan tijdens de coronacrisis. Maar liefst 45 anonieme getuigen luchten hun hart en vertellen schrijnende verhalen. “Toen ik een bewoner met Covid zag lijden en naar adem zag happen, dacht ik eraan om hem zelf uit zijn lijden te verlossen met een kussen. Het was verschrikkelijk.”

73 reacties

 • jos duriau

  1 jaar geleden
  Awel merci aan al die ministers van volksgezondheid , en dat gaat allemaal in de vergeetschuif.
 • Vera Bres

  1 jaar geleden
  Als Beke nog enig respect wil opbrengen ,dan moet hij opstappen ...wat hij gedaan heeft of beter gezegd NIET gedaan heeft ,kan je niet vergeven en vergeten.
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Tijdens de coronacrisis?! Die toestanden bestaan al vele vele jaren, bij ondervinding al veel langer geconstateerd, te veel leiding, te weinig zorg. Ouderlingentehuizen en homes zijn gewoon geldfabrieken, daar draait àlles om. De oudjes zelf zijn in veel gevallen, en ondanks de inspanningen van de "onderbemande" zorgverleners zélf quantite négligeable...de te plukken kippen.
 • Guy Mathys

  1 jaar geleden
  Het resultaat van de zorgsector te regionaliseren is triestig.
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Vanaf maart zei ik testen en de ouderen beschermen. En wat deed Maggie en Beke? Niet testen en de deuren van de woonzorgcentra dicht timmeren. Voor het strafhof in de DenHaag moeten die misdadigers tegen de mensheid het maar gaan uitleggen.
 1. Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer
  Play
  3

  Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer

  Vandaag is het opnieuw onstabiel weer met kans op felle buien en plaatselijk onweer. De komende dagen nemen de intense buien geleidelijk af, maar blijft het wel wisselvallig en fris. Dat meldt het KMI. Het KMI waarschuwt met code geel en roept op om waakzaam te zijn. Mogen we binnenkort nog écht zomerweer verwachten? “Het zou me verwonderen dat we in de week van 8-15 augustus heel warm weer krijgen”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Op dat vlak ben ik niet zo optimistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal geen zon meer te zien krijgen.”