Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © BELGA

Experts willen een staatssecretaris van Corona

Enkele experts die afgelopen weekend in zwijgstaking gingen, willen een staatssecretaris van Corona in de nieuwe federale regering. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag.

 1. Overweldigend bewijs dat tweede coronagolf vooral de armsten overspoelt, maar beleid houdt er geen rekening mee
  PREMIUM

  Overweldi­gend bewijs dat tweede coronagolf vooral de armsten overspoelt, maar beleid houdt er geen rekening mee

  Je hoort de experts en politici er amper over praten, maar de tweede golf van corona rolt al weken voornamelijk over de armste gemeenten en buurten van ons land. Zowel in Gent, Antwerpen, Brussel als Luik zien ziekenhuizen, huisartsen en testcentra meer patiënten binnenstromen uit achtergestelde wijken. “Er is altijd gezegd dat corona geen onderscheid maakt tussen arm en rijk, maar dat klopt niet.”
 2. Marc Van Ranst pleit voor coronacommissaris: “Iemand die het overzicht kan bewaren”

  Marc Van Ranst pleit voor coronacom­mis­sa­ris: “Iemand die het overzicht kan bewaren”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft stijgen, maar de stijging is wel vertraagd. Viroloog Steven Van Gucht spreekt van “een bemoedigend signaal”. Bij de zeventigplussers liggen de toenames wel nog steeds beduidend hoger dan het nationale gemiddelde. Het Crisiscentrum roept in de strijd tegen het virus op om nog steeds maximaal in te zetten op telewerk en om zeker ook op te passen in de kantines van sportclubs. “Iets drinken na het sporten? Doe dat op een verantwoorde manier”, zo klonk het vanmorgen op de persconferentie.