Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en premier Alexander De Croo (Open Vld) kondigden vrijdag na het Overlegcomité enkele kleine versoepelingen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en premier Alexander De Croo (Open Vld) kondigden vrijdag na het Overlegcomité enkele kleine versoepelingen aan. © Photo News

Experts waarschuwden politiek vorige week: "Kappers heropenen snijdt in motivatie van jongeren"

De experts stonden vorige week absoluut niet achter de heropening van de contactberoepen. Dat blijkt uit alle adviezen die onze redactie kon inkijken. Omdat de epidemie snel ongunstig kan evolueren, maar ook omdat het de motivatie van jongeren een flinke knauw kan geven. “De geestelijke gezondheid van studenten tussen 16 en 25 jaar lijdt aanzienlijk meer dan die van de rest van de volwassen bevolking.”

120 reacties

 • walther truyens

  4 maanden geleden
  Peter Viane , wij de pamper generatie , dat heb ik gemerkt als ik begon te werken , en als ik legerdienst deed , voor elke job hadden ze 3 kandidaten , de lonen werden ingekrompen door 3 indexsprongen en loonstop , als ik zie wat er nu allemaal is en dat wij in onze tijd niet hadden , dan zijn wij niet de pamper generatie , nu lopen ze niet met een korte broek tot hun 12 jaar en vanaf 10 jaar mee bonenplukken om een beetje kermisgeld , ik denk dat u een ambtenaar bent geweest .
 • Marc Van den Daele

  4 maanden geleden
  Als ik alle reacties lees, als 50+ kan ik enkel concluderen dat het weer ieder voor zich is in Vlaanderen. Wat mij betreft, stop alle maatregelen, laat het virus gedurende enkele weken zijn gang gaan. Stoppen lukt niet, vaccineren met onze onkundige politici ook niet. De enige weg naar een leefbare situatie zal uiteindelijk dus toch nog groep immuniteit worden. Hoe sneller hoe beter dan.
 • Peter Viaene

  4 maanden geleden
  Ik schaam me als vijftiger over de bekrompen reacties van mijn leeftijdsgenoten. De jeugd zijn wel diegenen die ons pensioen gaan mogen betalen en er zelf wellicht nooit gaan kunnen van genieten. Het zijn wij die niet beseffen in wat voor een luxe wij leven. Ja wij zijn de pampergeneratie.
 • An Vanden Bossche

  4 maanden geleden
  Die experts hebben echt geen kaas gegeten van politiek. Politiek is verbinden.Politici raadplegen experten. Die overleggen en daarna neemt de politiek een besluit. Daarna moeten de experten hun mond houden, dat zaait enkel verdeeldheid. Uiteraard zal het nooit voor iedereen goed zijn. Wat die exper
 • Debbie De Bruyn

  4 maanden geleden
  Dankzij het geklungel van onze politiekers kunnen we nog een jaar in ons kot zitten. En dan mag je de moed niet verliezen.
 1. Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinational is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”
  88

  Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinati­o­nal is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”

  “De inzichten over de PFOS-vervuiling zijn veel te laat doorgesijpeld in Europa, en Vlaanderen is geen uitzondering. Daardoor zijn we nu lelijk in verlegenheid gebracht.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever in De Zevende Dag. Hij vindt dat de politiek daaruit lessen moet trekken, zodat er niet, zoals nu, pas vandaag aan een sterke juridische positie moet worden gewerkt “ten opzichte van multinationals die inderdaad zeer goed zijn weggekomen tot heden”.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!