Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Experts waarschuwden al op 3 juni om quarantaine te voorzien voor reizigers uit risicogebieden

Of er niet veel eerder een plan voor de terugkeerders uit coronarisicogebieden had moeten klaar liggen, in plaats van daar nu, een week in de zomervakantie nog aan te beginnen? Verschillende virologen zeggen daar al weken om gevraagd te hebben, en dat blijkt ook uit het verslag van begin juni van de GEES, de groep experts die de exit-strategie begeleidt.

22 reacties

 • ingrid grieten

  7 maanden geleden
  Tot op heden is er nog geen enkele voorspelling van deze experts uitgekomen.
 • renée schietekat

  7 maanden geleden
  Waarom zijn er experts, deskundigen op gebied van virologie als politici er toch niet naar luisteren. Haast 10.000 doden in dit kleine landje zegt veel ober de ondeskundigheid van onze 9 ministers die met gezondheid bezig zouden moeten zijn!
 • Freddy Baudewijns

  7 maanden geleden
  Ongelofelijk toch dat men pertinente actiepunten zomaar aan zich laat voorbij gaan. Het blijkt nu wel duidelijk dat er in de politieke wereld velen rondlopen zonder enig besef van organisatie of planning. Wat doen die dan wel buiten mekaar de zwarte piet doorschuiven ?
 • egidius varendonck

  7 maanden geleden
  egidius Varendonck sorry maar voor een gezond Belgie te behouden alle grenzen terug sluiten tot 01 oktober 2020 !!!!! en dan nog afwachten voor wat erna nog op ons zou kunnen afkomen????
 • San Pauwels

  7 maanden geleden
  Wanneer het nu fout loopt, is er wel degelijk sprake van schuldig verzuim (schending van de regel van de goede huisvader) door politici. De overheid heeft ook de positieve plicht om zijn bevolking te beschermen (schending van de mensenrechten). Onze politici zijn precies verwende kinderen: ze mokken wanneer ze hun zin niet krijgen en willen de populairste zijn. Ze ontlopen ook hun verantwoordelijkheid. Ze eisen in plaats van te onderhandelen, terwijl de politiek draait om goede communicatie.
 1. ONZE OPINIE. Wraakroepend is het, de amateuristische manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Wraakroe­pend is het, de amateuris­ti­sche manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten

  “Marc Van Ranst heeft goed nieuws voor Belgen die het voelen kriebelen”, kopte deze krant op 23 mei. Aangevuld met een citaat van de viroloog, “Reizen is oké, als corona maar onder controle is op bestemming.” Ook in andere kranten verschenen vergelijkbare quotes: “Er is niks mis met op reis gaan, op voorwaarde dat het risico op besmetting daar niet groter is dan hier.” Na dit weekend - en de opflakkeringen van Corona in Spanje - was de teneur anders. “Toeristische reizen zijn nog niet aan de orde”, zei Van Ranst in het journaal.
 2. Verplichte coronatest en quarantaine voor reizigers die terugkeren uit risicogebied

  Verplichte coronatest en quarantai­ne voor reizigers die terugkeren uit risicoge­bied

  Het is beslist: reizigers die terugkeren uit gebieden waar verstrengde coronamaatregelen gelden, zullen zich bij terugkomst moeten laten testen en in quarantaine gaan. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De beslissing werd genomen door de Risk Management Group, de RMG, en geldt voor de drie deelstaten, zegt Beke. De test en quarantaine echt afdwingen, is echter moeilijk, en de overheid rekent vooral op de burgerzin van de bevolking.
 1. Gemiddeld 18 bestuurders per nacht bliezen positief tijdens recente bobcampagne, ondanks de coronamaatregelen

  Gemiddeld 18 bestuur­ders per nacht bliezen positief tijdens recente bobcampag­ne, ondanks de coronamaat­re­ge­len

  Ondanks de coronamaatregelen heeft de politie tijdens de bobcampagne deze winter bijna 110.000 bestuurders een blaastest laten ondergaan. Van alle gecontroleerde bestuurders blies 2,2 procent positief. Het overgrote deel van de controles gebeurde overdag, aangezien er een avondklok van kracht was in heel het land. Toch bliezen nog 779 bestuurders positief tijdens de nacht, ofwel gemiddeld 18 bestuurders per nacht tijdens deze campagne. Dat blijkt donderdag uit cijfers van Vias institute.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten